• BIST 9548.09
  • Altın 2491.141
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.583
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Bakan Elitaş: Adaletten mahrum olan devletler yıkılırlar

Bakan Elitaş: Adaletten mahrum olan devletler yıkılırlar
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, devletlerin sarsılmayan temelinin adalet ile oluştuğunu belirterek, "Mühendislik hesaplarına uymadan yapılan bir bina nasıl...

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, devletlerin sarsılmayan temelinin adalet ile oluştuğunu belirterek, "Mühendislik hesaplarına uymadan yapılan bir bina nasıl yıkılırsa, adaletten mahrum olan devletler de çökerler, devam edemez ve yıkılırlar." dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri'nin İncesu ilçesinde yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Adliye Sarayı'nın açılış törenine katıldı. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün açıklamalarının ardından Bakan Mustafa Elitaş, konuşma yaptı.

Adliye sarayının hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Bakan Elitaş, "Bu hizmet binasının yapılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'ın selamını iletmek istiyorum. Birlikte açılışa gelmeyi önermiştim ama başka programından dolayı gelemedi." dedi.

Bakan Mustafa Elitaş, Adliye Sarayı ve diğer kamu binalarının yapılmasında, şehrin gelişmesine, ülkenin büyümesine katkı sağlayarak bir ve beraber hareket ettikleri milletvekillerinin çok önemli katkıları olduğunu söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir ilin gelişmesinde en önemli unsurlarından birisi oranın kanaat önderlerinin yani halkın temsilcisi milletvekilleri, devletin temsilcileri vali, kaymakam gibi kurumlardaki insanların, belediye başkanları ve adalet temsilcilerinin bir ve beraber olmasıyla o ildeki gelişme, büyüme, huzur ve istikrar beraberinde gelir. Türk milleti Asya'da, Anadolu'nun bozkırların da özgürce atını koşturmuş, özgürlüğün tadını ve adaletin önemini binlerce yıl önce kavramıştır. Adaletler üzerine devletler kurmuştur. Halkımız tarihi ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşır. Bundan 524 yıl önce soykırım gören Yahudileri, İspanya'dan 4 bin kilometre uzaklıktan getirip en güzel şehirlere yerleştiren ecdadımız, Gazze'de, Suriye'de adaletin kavgasını veren bu milletin vicdanı olarak tezahür etmektedir. Devletlerin sarsılmayan temeli adalet ile olur. Mühendislik hesaplarına uymadan yapılan bir bina nasıl yıkılırsa, adaletten mahrum olan devletler de çökerler ve devam edemez yıkılırlar."

Ekonomi Bakanı Elitaş, 13 yılda hükümet olarak bir yandan demokrasiyi geliştirmeye ve reformları hayata geçirmeye çalıştıklarını aktararak, "Adalet teşkilatımızın fikri altyapısını, fiziki altyapısını oluşturabilmek içinde çalışıyoruz. Eski adalet teşkilatlarına girdiğinizde insanın içi kararıyordu. Artık buraya geldiğinizde artık adaletin olabileceğini, içimizi ağartan bir binaya girerek, huzurlu bir şekilde çıkacağınız binanın var olduğunu görüyoruz. Adaletin dağıtıldığı binaların köhne, merdiven altı yerlerden artık adalet sarayı diye tabir ettiğimiz mekanlarda geliştirilmesi önemli bir durumdur." diye konuştu.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol'a adalet sarayının yapılması için sağladığı katkı için teşekkür eden Bakan Elitaş, "Adalet mülkün temelidir. Adalet olursa bütün ticari faaliyetler adil bir şekilde, adalet mekanizması içinde devam etmesiyle gelişmesinin engellenebilmesi mümkün değil. Her işin adaletten geçtiğini unutmamamız gerekir. Adalet binasının yapılmasında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Mustafa Elitaş'a, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ile İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol tarafından plaket olarak vazo takdim edildi. Bakan Elitaş, açılış kurdelesini kestikten sonra adliye binasını gezerek bilgi aldı.

Bakan Elitaş: Adaletten mahrum olan devletler yıkılırlar

Bakan Elitaş: Adaletten mahrum olan devletler yıkılırlar

Bakan Elitaş: Adaletten mahrum olan devletler yıkılırlar

Bakan Elitaş: Adaletten mahrum olan devletler yıkılırlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim