• BIST 9555.3
  • Altın 2485.93
  • Dolar 32.5279
  • Euro 34.8645
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bakan Çavuşoğlu Ve Büyükelçiler’den Şahin’e Ziyaret

Bakan Çavuşoğlu Ve Büyükelçiler’den Şahin’e Ziyaret
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyükelçiler Konferansı"...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyükelçiler Konferansı" için Gaziantep'te bulunan bazı büyükelçiler ile birlikte bir takım ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile başlayan Çavuşoğlu ve büyükelçiler daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bakan Çavuşoğlu'na sunum yapan Şahin, "Şu an 2 milyon nüfusa sahip olan sınır şehrindeyiz. Hem iç hem dış göç alıyoruz. Bunu belediyecilik yerel yönetim anlamında bizi üzerimizdeki yapılması gereken işlere baktığımız zamanda ben ve arkadaşlarım büyük bir gayret gösteriyoruz" dedi.

İnsan odaklı yerel yönetim anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Şahin, "Hem şehrimizin uluslararası boyutta rekabet gücünü arttırıyoruz hem sosyal ve kültürel belediyecilikte çok önemli çalışmalara ev sahipliği yapıyoruz. Hükumetimizin 2023-2071 vizyonuna en yakın olan şehirlerden bir tanesiyiz. Hem sanayi hem ticaret hacmimiz, hem kültürel ve sosyal alanda yaptıklarımızla inşallah Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bu yarışta en önde giden şehirlerden biri olacağız. Bize verdiğiniz bütün desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"İNSANİ DİPLOMASİMİZİN BAŞ ŞEHRİ GAZİANTEP"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gaziantep'e gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Gaziantep'te yaşayan Suriyeliler onlar için yapılanları ve alınan tedbirleri anlattığında çok etkilendiğini ifade etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çünkü biz bunları yurt dışında anlatıyoruz. Rakamları veriyoruz ama yerinde yapılanları görünce bunları çok daha iyi arkadaşlarımız anlatacaktır. Gerçekten insani diplomasimizin ve politikamızın baş şehri Gaziantep. O nedenle Gaziantep'e bakanlığımızın bir temsilciliğini açtık. Yarın da büyükelçilerimizle birlikte kampları ziyaret edeceğiz. Ben bu şehrimizin bu kadar güzel olmasında emeği geçen Başkanımız Fatma Şahin'i gönülden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Şahin, ziyarette Bakan Çavuşoğlu'na Gaziantep'e özgü bakır hediye etti.

Bakan Çavuşoğlu Ve Büyükelçiler’den Şahin’e Ziyaret

Bakan Çavuşoğlu Ve Büyükelçiler’den Şahin’e Ziyaret

Bakan Çavuşoğlu Ve Büyükelçiler’den Şahin’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim