• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Bozdağ’dan ’Cuma Namazı Düzenlemesi’ Açıklaması

Bakan Bozdağ’dan ’Cuma Namazı Düzenlemesi’ Açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kamu kurumlarında Cuma Namazı düzenlemesi konusunda açıklama yaparak, "Cuma genelgesinin iptali için Danıştay'a gidenler 1930'larda...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kamu kurumlarında Cuma Namazı düzenlemesi konusunda açıklama yaparak, "Cuma genelgesinin iptali için Danıştay'a gidenler 1930'larda 28 Şubat Türkiyesi'nde çakılı kalanlardır" dedi. Bakan Bozdağ, önümüzdeki günlerde Alevi vatandaşların beklentilerine cevap verecek, önemli bir reformu kamuoyuna takdim edeceklerini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dolak köyü muhtarı ve eşinin amcası Faik Tuncer'in cenazesine katılmak için Yozgat'a geldi. Dolak köyünde Faik Tuncer'in öğle namazını müteakip kılına cenaze namazına katılan Adalet Bakanı Bozdağ, taziye ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cuma genelgesinin iptal edilmesi için Danıştay'a yapılan müracaatı değerlendiren Adalet Bakanı Bozdağ, "Cuma genelgesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu genelgenin yayınlanmasında halkımız büyükbir memnunuyet duymuştur. 78 milyonluk bir Türkiye'de öylesi doğru, hayırlı ve milletin beklediği bir hizmetten rahatsız olan insanlar da olabilir. Bu demokratik ülkelerde normal bir şeydir. Ancak yayınlanan genelgenin hukuka anayasaya aykırı olduğunu iddia etmek kabul edilemez bir yaklaşımdır.Çünkü bizim anayasamızda Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan hükümler içermektedir. Din ve vicdan hürriyetini tahkim eden, genişleten ve vatandaşa daha fazla bu alanda istediği gibi yaşama hakkı veren her düzenleme bizim anayasamıza da taraf olduğumuz sözleşemeler de diğer hukuksal düzenlemelerimize de uygun düşer" dedi.

Cuma genelgesinin iptali için Danıştay'a müracaat eden kişinin geçmişte hakim, savcılık mesleğinin içinden gelen birisi olmasının bunların Türkiye'nin değişimine yetişemediklerini gösterdiğini ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, "Türkiye esasında bu tür tartışmaları tarihin sayfalarına havale etmiş durumdadır. Bundan sonra Türkiye'de vatandaşların din ve vicdan hürriyetinin gereği olarak Cuma günü rahatça ibadetini yapmalarının önündeki engeli kaldıran düzenlemeyi eleştiren hemen hemen yok denecek kadar bir kişi var. Bunların dışında eleştiri yapanlar Türkiye'nin gelişmesine yetişemeyenlerdir. Türkiye'deki değişimi okuyamayanlardır. Geçmişte hala kalanlardır. Davayı açanlar 1930'lar 1940'lar, 1950'ler 1960'lar 70'lerin en sonunda 28 Şubat 97'nin Türkiye'sinde çakılı kalanlar. Onlar orada kalsınlar bir yolumuza devam edeceğiz. Türkiye her alanda gelişmesini sürdürecektir. Din ve vicdan hürriyeti alanında da vatandaşlarına daha iyi imkanları sağlayan adımları atacaklardır" diye konuştu.

Alevi vatandaşlar ile ilgili de çalışmaların yapıldığına değinen Adalet Bakanı Bozdağ, "İnşallah önümüzdeki günlerde Alevi vatandşalarımızın beklentilerine cevap verecek, önemli bir reformu da Türkiye kamuoyuna takdim etmiş olacağız. Onların da daha fazla bu alanda hak ve hürriyete sahip olmaları için yeni adımlarımızı Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız" şeklinde koşutu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Bakan Bozdağ’dan ’Cuma Namazı Düzenlemesi’ Açıklaması

Bakan Bozdağ’dan ’Cuma Namazı Düzenlemesi’ Açıklaması

Bakan Bozdağ’dan ’Cuma Namazı Düzenlemesi’ Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim