• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Berat Albayrak'tan enflasyon yorumu

Bakan Berat Albayrak'tan enflasyon yorumu
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eylül enflasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Albayrak, rakamların beklentilerin üzerinde olduğunu belirtirken, haftaya enflasyonla mücadele planının açıklanacağını belirtti

Bakan Albayrak, eylül ayı enflasyonuyla ilgili "beklentilerin üzerinde bir rakamla karşı karşıya kaldık." dedi. Enflasyonla mücadele planının haftaya açıklanacağını belirten Bakan Albayrak, "en kötüyü geride bıraktık, spekülatif ataklar atlatıldı." dedi.

NTV yayınında konuşan Bakan Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

Fırsatçılık stokçuluk fırsatlar üzerinde algı değil gerçek olduğunu ortaya koydu. Enflasyonla topyekün mücadeleyi açıklamıştık. Bununla ilgili genel kamuoyuna bir çerçeveyi ortaya koyacağız. En kötüyü geride bıraktık.

Ağustos'tan bugüne yaşadığımız son iki ayı doğru tanımlamak lazım. Kur üzerindeki spekülatif atağı püskürttük. Ticaret dengesi açısından baktığımızda Temmuz'da yüzde 70 ağustosta yüzde 80'lere çıktığımız ve ihracatta daralmadığımız dengelenme sürecini görmeye başladık. Spekülatif atakların püskürtülmesiyle kurda daha iyi bir etkiyi görmeye başladık.

EKİM AYI ÇOK DAHA İYİ BİR SÜRECE İŞARET EDİYOR

Ekim ayında meclisle atacağımız adımlarla süreç daha pozitif atımlarla sürecek. Bu trend ekimle birlikte kırılacaktır. Alo 175 diye şikayet hattımız var. Mayıs, haziran faturaları Eylül fiyatları. Ticaret bakanlığımızla bu sürede ciddi mücadele ettik. Eylül itibari ile bu sürecin kötüsünü atlattık, ekim ayı ise çok daha iyi bir sürece işaret ediyor.

KAMU MALİYESİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM OFİSİ ve MCKINSEY HAKKINDA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladığı programda Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisini'ni kurduklarını duyurmasının ardından işleyişle ilgili de bilgi verdi. Bakan Albayrak'ın sözleri şöyle:

Türkiye'de bir sistem değişikliği yaşadık. Birçok çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yabancı firmalarla çalışıyor söylentileri dün de çalışıldı bugünde çalışılacak, yarın da çalışılır. Sadece bahsi geçen firmayla (McKinsey) görüştük bilgi aldık.

Tek firmadan değil birçok firmadan görüş aldık. Amerikalı var Avrupalı şirketler var. Danışman hocalarımızdan da katkı aldık. Yeni dönemde bir ofis kurduk bu ofis tamamen yerli ve milli. Görüş alacağız ama yerli ve milli duruşla biz yöneteceğiz. Yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettendir.

Biz çok sağlam yerli ve milli bir dik duruşla en ufak bir sekteye uğratmadan Cumhurbaşkanımızın önderliğinde emin adımlarla yürüyoruz. Milletimizin yüzünü yere eğen en ufak bir şey yapmayız

Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama noktasında kendi milli aklımızı ortaya koyarak ofisi kurduk. Ofisin başında biz varız. Yarın öbür gün başka akıllara da soracağız.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim