• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Bahçeşehir’de “Güzel Ahlak” Anlatıldı

Bahçeşehir’de “Güzel Ahlak” Anlatıldı
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi işbirliğiyle Kutlu Doğum Haftası kapsamında Mutasavvıf-Yazar Cemalnur Sargut ile...

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi işbirliğiyle Kutlu Doğum Haftası kapsamında Mutasavvıf-Yazar Cemalnur Sargut ile "Güzel Ahlak" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Adnan Menderes Üniversitesi Meandros salonunda gerçekleşen söyleşiye Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Selma Özcan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, aday öğretmenler ve Aydınlılar katıldı.

Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hülya Tetik ile gerçekleşen söyleşide konuşan Cemalnur Sargut, insan yaşamında Peygamber ahlakından örnekler vererek,Peygamber hayatının rehber alınması gerektiğini söyledi. Sargut, Peygamber Efendimizin hayatından örneklerle birlikte Peygamber'in Allah'ın huzuruna çıkışını anlattı. Peygamber Efendimizin çocukları çok sevdiğini ve önem verdiğini hatırlatan Cemalnur Sargut, "Peygamber Efendimiz, dört kız babasıdır. Ufak yaştaki çocukları vefat etmiş bir babadır. Kendisine "Biz çocukları sizin gibi sevmeyiz" diyenlere ise "Allah senin kalbinden merhamet duygunu almış ise ben ne yapabilirim" cevabını vermiştir. Geleceğin anneleri olan kız çocukları bizler için çok önemlidir. Tarih boyunca kadınlar hak ettiği değeri görmemiştir. Bizim medeniyetimiz ise kadını el üstünde tutmuştur. Umarım tüm insanlık olarak kadına hak ettiği değeri veririz. Türkiye'de son senelerde eğitim öğretim noktasında kadının önündeki engeller kaldırıldı. Tüm gençlerimiz her alanda iyi yetişmeli ve yetiştirilmelidir. Dinimizin ilk emri "Oku'dur. Fakat onun yanında "Allah'ın ismiyle oku" der. Bu büyük anlamı iyi benimsemeliyiz. Ne kadar iyi okursanız okuyun, değerleri atlarsanız bir anlamı olmuyor. Hatta günümüzde üniversite eğitimini tamamlamış teröristleri görüyoruz. Gençlere, okutmanın yanında insani değerleri de kazandırmalıyız. Bu süreci bu yüzden iyi yönetmeliyiz" dedi.

Katılımcılar tarafından büyük beğeniyle izlenen söyleşide duygusal anlar yaşandı.

Bahçeşehir’de “Güzel Ahlak” Anlatıldı

Bahçeşehir’de “Güzel Ahlak” Anlatıldı

Bahçeşehir’de “Güzel Ahlak” Anlatıldı

Bahçeşehir’de “Güzel Ahlak” Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim