• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Bahçeli'den Gülen'e yüzleş çağrısı!

Bahçeli'den Gülen'e yüzleş çağrısı!
Devlet Bahçeli, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda önemli açıklamalar da bulundu.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bugün 62. hükümetin meclisten güven oyu alarak resmen kurulması üzerine parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Fethullah Gülen'in iadesi hakkında da önemli açıklamalar yaptı.
 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda, "Sayın Fethullah Gülen Bey'in Türkiye'ye gelmesi ve bugünkü siyasi iktidarla 10 yıllık beraberliğini, yüzleşmesini yapmasında yarar vardır" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısının arkasından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "2011 seçimleri öncesinde partinize yönelik dinleme, izleme ve şantaj konularına dair yargı süreci ne durumda, yeni bir girişiminiz olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Bahçeli, "Bugüne kadar müracaatlarımıza herhangi bir yanıt verilmemiştir. Son günlerde malum bir yandaş gazetede konu gündeme getirilmiştir. MHP her tarafa açık olandır. Dinlemekte zorlanan varsa bize başvursun, biz gereken cevabı veririz" karşılığını verdi

Bahçeli, paralel yapı konusundaki bir soruya ise, "İnine kadar ineceklerini söylüyorlar. Eğer bu ine kadar inerken kendilerini bulmazlar, bize de rast gelirlerse haberimiz olsun" yanıtını verdi.


Öğretmen atamalarının acil olduğuna yönelik açıklamalarının hatırlatılarak, "Torba Kanuna ciddi bir muhalefetiniz de var. Bu açıklamalar buna destek olacağınız anlamına mı geliyor?" şeklindeki soru üzerine Bahçeli, "Evet. Bu konuda daha önce Meclis tatile girmeden evvel verilmiş sözümüz de vardır. Şayet Soma ve öğretmen konusu geldiğinde biz gerekli yardımı yapacağımızı beyan ettik" dedi.


Bahçeli, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusundaki bir soruya ise, "Ben bu konuyu çok daha önceden beyan ettim. Sayın Fethullah Gülen Bey'in Türkiye'ye gelmesi ve bugünkü siyasi iktidarla 10 yıllık beraberliğini, yüzleşmesini yapmasında yarar vardır. Eğer Fethullah Gülen gelme kararını alır, Esenboğa'ya indiği gün yeni uçakla Cumhurbaşkanının nereye gideceğini merak ediyorum" cevabını verdi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim