• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bahçeli'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açıklaması:Arkasındayız

Bahçeli'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açıklaması:Arkasındayız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi’nde partililerle bayramlaşma için düzenlenen törene katıldı. Bahçeli bayramlaşma sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin arkasında olduklarını söyledi.

'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konusunda kararlılık vurgusu yapan Bahçeli, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin istikrarsızlık getirdiği, tek adamın Türkiye'yi dönüştürdüğü, Meclis'in devre dışı bırakıldığı gibi mazeretler öne sürülerek bir geriye dönüşü arzulamak, sisteme haksızlıktır' diye konuştu.

İşte MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamasından önemli detaylar: 

Yaklaşık 72 yılda 51 hükûmet görev yapmış olup, parlamenter sistemin görev yaptığı bu dönemde hükümetlerin ortalama ömrü yaklaşık 1 yıl- 5 ay düzeyindedir. Bu denli kısa bir süre içerisinde birçok siyasi ve ekonomik olaylara da şahit olunmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimleri kaos yaratmış, darbeler, muhtıralar uygulamaya geçmiş, Türkiye'de 71 yılı aşan süre istikrarsızlık kendini her alanda göstermiştir. Şimdi parlamenter sistemin bu istikrarsızlık yaratıcı özelliği unutularak bir yıl bir ayı aşkın süredir yeni bir sistem değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğimiz bu süreçte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin istikrarsızlık getirdiği, tek adama Türkiye’yi dönüştürdüğü, bazı kararların alınmasında Meclis'in devre dışı bırakıldığı veya buna benzer mazeretler ileri sürülerek 71 yıllık kaos, kriz, darbe, çatışma sürecini hatırlatarak bir geriye dönüşü arzulamak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden çok büyük bir haksızlık olacaktır. Bunu bütün siyasi partilerimizin iyi düşünmesinde yarar vardır.

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunları dikkate alarak özellikle dış politikadaki yoğunlaşmayı göz önüne alarak bazı değerlendirmelerde mutlaka siyasi partiler arasında bir dayanışma ve bir milli mutabakatın sağlanması zaruret halindeyken, Türkiye'yi yeniden bir kaosa sürükleyebilecek yaklaşımlar içinde bulunmak demokrasimiz açısından, ülkenin istikrarı açısından önemli zararlar vereceği inancındayız.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim