• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bahçeli: 100 maddelik anayasa çalışmamız hazır

Bahçeli: 100 maddelik anayasa çalışmamız hazır
Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, yeni anayasa tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Bahçeli, partisi tarafından üzerinde çalışılan 100 maddelik anayasa taslağının hazır olduğunu duyurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşuyor.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

* Anayasa tartışmaları hayatımıza ambargo koymuştur. Anayasalar değişmez metinler değildir. Gerektiğinde şartlar el verdiğinde, zamanın ruhuyla, milli ve manevi emanetlerin ufkuyla, müsemma bir Anayasanın yazılması kaçınılmaz bir görevdir.

* Neticede bir toplum sözleşmesi olan Anayasa’nın aynı şekilde milli hedefleri muhtevasında barındırması, tarihin ve toplumun gerisine düşmeden geleceğin koordinatlarını çizerek devlet millet uyumunu kökleştirmesi yegane önceliktir.

* Yeni anayasa yapmak demek milletin ihtiyaçlarını idrak etmek demektir. Muhtemel hangi öneri üzerinde konuşursak konuşulalım ilke ve felsefenin anayasanın birinci maddesinde kesin bir dille temellenmesidir.

“BUNDAN KAÇIŞ YOK”

* Artık uzlaşmak ve yeni bir anayasa hazırlamak milli bir vecibedir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü yeni bir Anayasayla taçlandırmak, milli mücadele kahramanlarına, cumhuriyetin kurucu değerlerine, milletimizin bizatihi egemenlik haklarıyla Türk tarihinin şerefli analarına, ümmetin ve gelecek nesilleri düşünen sorumluluk bilincinin gereğidir. Bundan kaçış bize göre yoktur.

* 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen 13. Olağan Büyük Kurultayımızda milletimle paylaştığım 5 stratejik hedeften birisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, daha yerinde bir ifadeyle Türk Tipi Başkanlık Modeline sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına hizmet etmektir.

* Bir başka stratejik hedef olarak da sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir yeni bir Anayasa hazırlığını göstermiştim.

“100 MADDELİK ANAYASA ÖNERİMİZ HAZIR”

* Bu tarihi göreve MHP ön şartsız hazırdır. Bu ihmal edilemez görevin şuuruna Cumhur İttifakı hakimdir. Yeni anayasa hedefi aynı zamanda Türk milletinin hedefidir.

* MHP yeni anayasa konusunda sık sık dile getirdiği çalışmalarını bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır. 100 maddelik yeni anayasa adıyla yeni anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlanmıştır. İlk sözümüz yerine getirilmiştir. Ön çalışma şu anda elimizdedir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim