• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Bağcılar’da Bahar Seferberliği Başlatıldı

Bağcılar’da Bahar Seferberliği Başlatıldı
Bağ ve bahçelerden adını alan Bağcılar ilçesi, bahar ayına girerken mevsimlik çiçek ve çınar ağaçlarıyla donatılıyor.

Bağ ve bahçelerden adını alan Bağcılar ilçesi, bahar ayına girerken mevsimlik çiçek ve çınar ağaçlarıyla donatılıyor. İlçe geneline 1 buçuk milyon civarında mevsimlik çiçek dikilirken kış aylarındaki tuzlama çalışmaları nedeniyle bozulan asfaltlar da tamir ediliyor.

Bağcılar Belediyesi Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol ile Park ve Bahçeler müdürlükleri ilçe halkının bahar ayını en güzel şekilde geçirmesi amacıyla yoğun çalışma gerçekleştiriyor.İlçe geneline ağaç ve çiçek dikimlerinin yanı sıra, kış aylarındaki tuzlama çalışmaları nedeniyle bozulan asfaltlarda tamir ediliyor. Ayrıca çöp konteynerleri da tamir edilerek, dezenfekte işlemleri yapılıyor.

"AĞAÇLAR BUDANDI, ÇİÇEKLER DİKİLDİ"

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bahar çalışması kapsamında ilçedeki ağaçların budama çalışmasını yapıyor. İlçe geneline kadife, begonya, ateş çiçeği, sardunya, süs lahanası, lale ve sümbül başta olmak üzere 1,5 milyona yakın mevsimsel çiçek dikimi yapıyor. Bu yıl Çınar Yılı İlan edilmesi sebebiyle de başta okul bahçeleri olmak üzere ilçedeki park ve bahçelere çınar ve ıhlamur ağacı dikimi yapılıyor.

"BOZULAN ASFALTLAR TAMİR EDİLDİ"

Bağcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kış aylarındaki tuzlama çalışmaları nedeniyle bozulan tüm cadde ve sokakları tamir ediyor. Bu kapsamda 5 bin 336 ton asfalt döküldü. İlçedeki yağmur suyu kanalları özel araçlarla temizlendi.

'ÇÖP KONTEYNERLERİ DEZENFEKTE EDİLDİ'

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 756 kişilik ekibiyle 22 mahallenin tamamında boş arsaları temizliyor, molozları kaldırıyor. Cadde ve sokaklar tazyikli suyla yıkanıyor. Çöp konteynerleri tamir edilerek, dezenfekte işlemleri yapılıyor.

"HER YIL BAHARI ÇİÇEKLERLE KARŞILIYORUZ"

Bağcılar'ın her geçen yıl yeni park ve bahçelere kavuştuğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni projeleri hizmete sunmaya devam ettiklerini söyledi. Her yıl mevsimsel çiçek ve ağaç dikimi faaliyetlerinin devam ettiğini de ifade eden Çağırıcı, "Bağcılar'ı adı gibi bağ ve bahçelere kavuşturuyoruz. Her bahar mevsimini donattığımız çiçekler ve ağaçlarla karşılıyoruz. Kış mevsiminde yıpranan yollarımızda asfalt tamirini gerçekleştiriyoruz. Yağışlı havalarda ilçemizde sıkıntı yaşanmaması amacıyla da yağmur suyu kanallarımızı düzenli olarak temizliyoruz. Bağcılar ailesi olarak daha yeşil, temiz ve düzenli bir çevrede yaşamayı hak ediyoruz. Bu amaçla hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi.

Başkan Çağırıcı ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 2016 Çınar Yılı Projesi kapsamında okul bahçeleri başta olmak üzere ilçenin çeşitli noktalarına çınar ıhlamur, dişbudak, kestane ve meşe ağacı dikimine başladıklarını da sözlerine ekledi.

Bağcılar’da Bahar Seferberliği Başlatıldı

Bağcılar’da Bahar Seferberliği Başlatıldı

Bağcılar’da Bahar Seferberliği Başlatıldı

Bağcılar’da Bahar Seferberliği Başlatıldı

Bağcılar’da Bahar Seferberliği Başlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim