• BIST 9579.88
  • Altın 2488.208
  • Dolar 32.5347
  • Euro 34.8684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Baba Benimle Boks Yap

Baba Benimle Boks Yap
Eskişehir'de, oğlunun kendisine zaman ayırmadığını söylemesi üzerine yeni bir proje üreten Mehmet Ömürlü, baba ve çocukların birlikte spor yapması...

Eskişehir'de, oğlunun kendisine zaman ayırmadığını söylemesi üzerine yeni bir proje üreten Mehmet Ömürlü, baba ve çocukların birlikte spor yapması için uğraşıyor. Şu ana kadar 4 baba ile çocuğunu sporla buluşturan Ömürlü, sayıyı arttırmayı planlıyor.

Projenin oğlunun sitem etmesi üzerine aklına geldiğini anlatan Ömürlü, boş vakitlerini çocuğu ile geçirmenin keyifli olduğunu dile getirdi. Projeyi spor maksatlı başlattığını söyleyen Ömürlü, "Proje ile anne ve babalar çocuklarıyla vakit geçirirken, sağlıklı bir hayat sürecekler. Günümüz kahvelerde ya da boş işlerle geçiyor. Çocuklarımız için haftanın 3 günü 1,5 saat bile ayırmıyoruz. Ben 16 sene kick boks yaptıktan sonra 7 yıl ara verdim. Bu aradan sonra çocuğum bana gelerek, "Baba seninle hiçbir sosyal aktivitede bulunmuyoruz veya bir şey paylaşmıyoruz. Neden böyle" diye sordu. Bu sorunun üzerine çocuğumun doğru söylediğini düşündüm. Çocuğuma hiç vakit ayırmıyordum. Evden işe, işten eve vakit geçiriyordum. Sonunda anladım ki, çocuklarımızla vakit geçirip, çocuklarımızı anlamak gerekiyor. Ben hem çocuğumu spora getiriyorum, hem gözümün önünde spor yapıyor, hem de sağlıklı bir yaşam sürüyor" dedi.

"SİGARA BIRAKILINCA OTOMATİK OLARAK EKONOMİ DÜZELİYOR"

Spor salonuna gelen 4 baba-oğulun daha olduğunu belirten Ömürlü, en az 4 antrenman sonrası projenin faydalarının ortaya çıktığını ifade etti. İnsanlığın sporla kurtulacağını söyleyen Ömürlü, "Bu projeyi yaymak istiyorum. İş yerinde çalıştığım arkadaşlarla da görüştüm, onlar da gelecek. Maddi açıdan sıkıntılı olanlar var. Onlara da sigarayı bırakmalarını önerdim. Biliyorsunuz son zamanlarda sigaraya dünya kadar zam geldi. Aylık 300-400 lira sigaraya para veren insanlar var. Sigarayı bıraktıkları zaman otomatik olarak ekonomileri düzeliyor. Spor yaparak sağlıkları da düzeliyor. İki tane avantajı var. Bu projenin devletin de elinden tutmasıyla yayılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"BİRLİKTE KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN DÜŞÜNCEYİ UYGULADIK"

Mehmet Ömürlü'nün oğlu 14 yaşındaki Ömer Ömürlü ise babasının önceden boş vakitlerini değerlendirmediğini ve şu anki projeyi sevdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Babam işten gelince hemen yemek yiyorduk, oturuyorduk ve yatıyorduk. Boş vakit geçiriyorduk yani. Babamla birlikte bir düşünce koyduk ortaya. Birlikte spor yapalım ve kaliteli zaman geçirelim diye. Babam da "Tamam" dedi ve bu şekilde spora başladık. Arkadaşlarımı da anne ve babalarıyla spora gelmeleri için teşvik ediyorum. Gelebilenler hemen geliyor ama gelemeyenlere tekrar sesleniyorum. Spor yapsınlar."

Baba Benimle Boks Yap

Baba Benimle Boks Yap

Baba Benimle Boks Yap

Baba Benimle Boks Yap

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim