• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ilk kazma vuruldu

Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ilk kazma vuruldu
Her geçen gün gelişen ve değişen Pursaklar'da art arda dev spor yatırımları yapılmaya devam ediyor.

Her geçen gün gelişen ve değişen Pursaklar'da art arda dev spor yatırımları yapılmaya devam ediyor. Spor salonları, statlar, halı sahalar, yüzme havuzunun ardından şimdi de 70 dönümlük dev bir alana yapılacak olan Ayyıldız Spor Kompleksi'nde ilk kazma vuruldu.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in, önceki Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile şimdiki Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yaptığı görüşmeler sonuç verdi. İlçe için spor tesisleri talebinde bulanan Başkan Çetin, Bakan Akif Çağatay Kılıç döneminde kabul edilen ve Bakan Osman Aşkın Bak döneminde ise yapımına başlanan spor kompleksini ilçeye kazandırdı.

Ayyıldız Mahallesi'nde bulunan 70 dönümlük spor kompleksi arazisinde yüklenici firma tarafından hafriyat çalışması başladı. Hafriyat çalışmalarının ardından temeli atılacak olan spor kompleksinin bir yılda tamamlanması planlanıyor.

Olimpik yüzme havuzu ve 2 bin kişilik stat da olacak

Pursaklar Belediyesi ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, onları spora teşvik etmek için omuz omuza mücadele ediyor. Bu kapsamda Pursaklar Belediyesi gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve Pursaklar'ın isminin dünyaya duyurulması noktasında sportif yatırımlara hız verdi. Pursaklar Belediyesinin Ayyıldız Mahallesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis ettiği 70 dönümlük arazide 1 adet 2 bin 200 kişi seyirci kapasiteli sentetik stadyum, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet çok amaçlı "Sporcu Fabrikası" (10 adet spor salonu büyüklüğünde) yapılacak. "Sporcu Fabrikası'nın içerisinde basketbol, voleybol, hentbol, judo, taekwondo, güreş gibi faaliyetlerin yapılabileceği antrenman salonları da bulunacak. Pursaklar'a kazandırılan iki ayrı (biri Saray'da) olimpik yüzme havuzunun tamamlanmasıyla birlikte ilçenin ihtiyaç duyulan bütün eksikleri giderilmiş oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim