• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Ayto Üyelerine Özel Romanya İle Vize Anlaşması

Ayto Üyelerine Özel Romanya İle Vize Anlaşması
Romanya Başkonsolosu Miora Stefan, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Romanya Başkonsolosu Miora Stefan, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette AYTO Başkan Yardımcıları, Coşkun Cerit, M. Fatih Erkul, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Evran, Ufuk Hüseyin Devrim, Sertuğ Yakan, Şenol Bakış ve Nuri Tuncal ile Günkar Ltd. Şti yetkilisi İbrahim Gündeş hazır bulundu.

AYTO ÜYELERİ İZMİR'E GİTMEDEN VİZE ALABİLECEK

AYTO Hizmet binasında gerçekleşen ziyarette AYTO Başkanı Hakan Ülken iki ülke arasında ticaret kültürünün olduğunu ifade ederek Aydın'ın dış ticaret potansiyelinden söz etti. Aydın'da ağırlıklı olarak gıda ve inşaat sektörünün yoğun olduğunu belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Aydın Ticaret Odası olarak biz New York, Latin, Manhattan ve Türk - Amerikan Ticaret Odaları ile kardeş odayız. Üyelerimize Amerika'da vize kolaylığı sağlıyoruz. Yunanistan ve Macaristan ile yapmış olduğumuz anlaşmalar gereği AB ülkelerinde Schengen vizesi almalarında yardımcı oluyoruz. Üyelerimizin Romanya'dan vize almaları konusunda Aydın Ticaret Odası'na vize verilmesinde kolaylık sağlarsanız çok mutlu oluruz" dedi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken'in talebine karşılık Romanya Başkonsolosu Miora Stefan "Aydın Ticaret Odası olarak bir personelinizi vize işlemleri için görevlendirmeniz halinde üyelerinizin Romanya'dan vize alınmasında memnuniyetle yardımcı oluruz. "diye konuştu.

AYTO Üyeleri ticari işlemlerinde Romanya'dan vize talebi için Aydın Ticaret Odası'na müracaat etmeleri halinde vize dosyası AYTO'da hazırlandıktan sonra görevlendirilen bir personel ile vize işlemleri Romanya Başkonsolosluğu'nda tamamlanacak. AYTO Üyeleri, Romanya Başkonsolosluğu'na gitmeden AYTO kanalı ile Romanya'dan vize alabilecek.

B2B GÖRÜŞMELER YAPILACAK

AYTO Başkanı Hakan Ülken ayrıca Romanya ile Türkiye arasından geçmişten günümüze gelişen bir ticaret kültürünün olduğunu bunu geliştirebilmek adına adımlar atılması gerektiğini ifade ederek "Belirlediğimiz sektörlerde dış ticaret potansiyeline sahip Üyelerimiz ile Romanyalı iş adamları arasında B2B görüşmeler yapılması yönünde ortak çalışmalar yaparsak ticari alışverişimizi artırabiliriz. Bu görüşmelerin sonucunda da birkaç tane başarı öyküsünü ortaya koyarsak ticari ilişkilerimiz daha da gelişir" dedi.

Romanya Başkonsolosu Miora Stefan ise AYTO Başkanı Hakan Ülken'e ve AYTO Yönetim Kurulu Üyelerine misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür ederek AYTO Üyelerini en kısa zamanda Romanya'da ağırlamak istediklerini ifade etti.

Ayto Üyelerine Özel Romanya İle Vize Anlaşması

Ayto Üyelerine Özel Romanya İle Vize Anlaşması

Ayto Üyelerine Özel Romanya İle Vize Anlaşması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim