• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Aydoğan: Grup otellerin çoğu sezonda tek otel açmak için çalışıyor

Aydoğan: Grup otellerin çoğu sezonda tek otel açmak için çalışıyor
Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, "Dün plansız ve pazar payı hesaplaması yapmadan...

Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, "Dün plansız ve pazar payı hesaplaması yapmadan otel açan arkadaşlarımıza "bunu yapmayın" dediğimizde hepsi tepki göstererek bize kızmıştı. Rusya krizi sonrası haklılığımız ortaya çıktı ve bugün grup otellerin çoğu sezonda tek otel açmak için çalışıyor." dedi.

Sezon öncesi turizmde daralma ile ilgili Nashira Otel'de basın toplantısı yapan Aydoğan, Rusya krizinin planlamasız turizm yatırımlarını da ortaya çıkardığını kaydetti.

580 bin yatak kapasitesine ulaşan Antalya'da turizm yatırımlarının halen merhum Başbakan Turgut Özal döneminde hazırlanan planlarla yapılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Aydoğan, "Her kriz turizmciye aslında yatırımını pazar hesaplaması yapmadan yapma uyarısı yapıyor. Fakat buna aldırış eden olmuyor. Manavgat destinasyonunda 30 yıl içinde yatak kapasitesi 20 binden 250 bine ulaştı. Planlaması ve pazar araştırılması yapılamadan açılan her otel turizm pastasının daralması demek. Fakat buna bu güne kadar aldırış eden olmadı. Biz tür krizi 1990-1991 Körfez Savaşı krizinde yaşadık. Şimdi Rusya krizinde yaşıyoruz. Rus krizi sonrası grup oteller turist azlığından sezonda tek otel açma planı yapıyor. Rusya krizi aynı zamanda turizmciye planlamasız ve pazar araştırması yapmadan tesis yapma uyarısında bulundu Umarım bu uyarıdan hepimiz gereken dersi çıkarmışızdır. " diye konuştu.

Manavgat sahilin tek olmasına rağmen otel yapımının 7 banda ulaştığına dikkat çeken Aydoğan, "Sahili lastik gibi uzatamayacağımıza göre kontrolsüz ve planlamasız her yapılan otel, bir önce bantta yapılan otelin denize bakma görüntüsünü kapatacaktır. Bu bir anlamda turizmcinin kendi bindiği dalı kesmesi demek. Rusya krizi bizi bu gerçeği tüm çıplaklığıyla gösterdi. İspanya turizmde yatırımlarını 50 yıllık yapıyor. Pazara kapasitesini önceden hesap ederek otel açımına izin veriyor. Açılacak olan bir otel başka bir otelin müşterisini olumsuz etkileyecekse izin vermiyor." şeklinde konuştu.

Rusya krizinin kendisini turizmciye son bir aydır ağır şekilde hissettirmeye başladığını dile getiren Aydoğan, Rus turizminin sıfırlanmasının bir anlamda 20 yıllık emeğin heba olması anlamına geldiğini, turizmde akşamdan sabaha pazar bulmanın çok zor olduğunu kaydetti. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim