• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Aydınlı öğrenciler bilimadamlarından canlı yayında ders aldı

Aydınlı öğrenciler bilimadamlarından canlı yayında ders aldı
Aydınlı öğrenciler, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA)'ndeki bilimadamlarından naklen yayınla ders aldı.

Aydınlı öğrenciler, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA)'ndeki bilimadamlarından naklen yayınla ders aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, çeşitli illerden öğrencilere internet üzerinden canlı olarak verilen dersleri merakla takip ettiler. Öğrencilere Güneş, Ay, gezegenler, yıldızlar ve uzayla ilgili bilgiler verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile NASA işbirliğiyle düzenlenen eğitimde, video konferans sistemiyle Aydınlı öğrenciler, NASA'da görevli Türk bilimadamlarından ders aldı. Ders sonunda, uzayla ilgili merak ettikleri soruları sordular. "Astronomi ve Bilimde Kariyer" e-konferansları kapsamında Aydın Sosyal Bilimler Lisesi ile Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, NASA'nın İngiltere ve ABD'de görevli Türk bilimadamları Dr. Selçuk Topal ve Dr. Umut Yıldız'dan online ders aldı. Derste yıldızların oluşumu, gözlem yöntemleri, uzay hareketliliği, gezegenler gibi konular işlendi. Uzayla ilgili merak ettikleri soruları sözlü ve yazılı olarak yönelten öğrenciler, "Başka gezegenlerde hayat var mı? Başka gezegenlerde insanlar gibi canlı yaşıyor mu? Karadelikte yolculuk, Dünya ve uzay zaman farkı" gibi sorlar sordu.

Öğrencileri cevaplayan Dr. Topal, "Güneş Sistemi'nin dışına yeni çıktık. Evren çok büyük. Evrenin bir yerinde yaşam olsa bile belki hiçbir zaman iletişime geçemeyeceğiz onlarla. Belki de evrenin bir köşesinde uygarlık vardı ve yok oldu, bunu bilemeyiz. Evren gerçekten çok büyük. İleride ışık hızından daha hızlı giden bir şeyler icat edersek, o zaman evrenin gizemlerini gidip yerinde araştırırız. "İnsanoğlu Ay'a çıktı mı?" diyorlar. İnsanoğlu Ay'a çıktı. Uzayda çok fazla yıldız ve gezegen var. Bunların resimlerinin çoğu temsili ama bilimsel. Galaksimizde, başka yıldızlar etrafında dolanan bin 977 gezegen bulundu. Bu gezegenlerin 32 tanesinde yaşam olabileceği düşünülmekte." dedi.

Aydınlı öğrenciler bilimadamlarından canlı yayında ders aldı

Aydınlı öğrenciler bilimadamlarından canlı yayında ders aldı

Aydınlı öğrenciler bilimadamlarından canlı yayında ders aldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim