• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Aydın’da YGS Maratonu Tamamlandı

Aydın’da YGS Maratonu Tamamlandı
Aydın'da lise son sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği Yükseöğrenime Geçiş Sınavı'nda sona gelindi.

Aydın'da lise son sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği Yükseöğrenime Geçiş Sınavı'nda sona gelindi.

Tek oturumda yapılan sınavda, öğrenciler sınav salonlarına 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı. Sınava sadece şeffaf pet şişe içinde su getirmeleri serbest bırakılan adayları sınava girdikleri okul çevresinde öğrenci yakınları heyecanla bekledi. Saat 10.00'da başlayan sınav 12:40'ta sona ererken öğrenciler 160 dakika boyunca ter döktü. Sınavın yapıldığı her bir salonda en az bir adet duvar saati bulunurken, ÖSYM tarafından sağlanan sınavda kullanılabilecek kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete adaylara verildi. YGS'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer aldı. YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, Tarih'ten 15, Coğrafya'dan 12, Felsefe'den 8 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe sorularından 5, Temel Matematik'ten 40, Fizik'ten 14, Kimya'dan 13, Biyoloji'den ise 13 soru soruldu.

POLİS YOLLARI KAPATTI VELİLER OKUL BAHÇESİNE ALINMADI

Aydın'da YGS nedeniyle polis ekipleri yoğun tedbir aldı. Özellikle sınav yapılan okulların çevresinde güvenlik ve sakinlik önlemlerini daha da arttıran polis, Atatürk Bulvarı'nın bir kısmı ile bazı okulların çevresinden geçen yolları araç trafiğine kapattı. Motosikletlerin de okullar bölgesine giriş çıkış yapmasına izin verilmez iken sınav süresince inşaat, temizlik ve gürültüye neden olabilecek hiçbir faaliyete izin verilmedi. Sınavda öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı olduğu gözlenirken, pek çok veli çocuğunun sınava girdiği okulun çevresinde 160 dakika boyunca çocuğunun başarısı için dua etti.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda sonuç belgesi adaylara gönderilmeyeceği belirtilirken, adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek. Sonuçlar 25 Mart 2016'da açıklanacak.

Aydın’da YGS Maratonu Tamamlandı

Aydın’da YGS Maratonu Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim