• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Aydın’da Gazeteci Eğitim Çalıştayı Düzenleniyor

Aydın’da Gazeteci Eğitim Çalıştayı Düzenleniyor
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öncülüğünde projelendirilen Basın İlan Kurumu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öncülüğünde projelendirilen Basın İlan Kurumu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin destek sağlayacağı Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı 14 Mart 2016 tarihinde "Gazeteci Eğitimleri" ile başlıyor.

ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya ADÜ Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan'ın yanı sıra İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hicabi Aslan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdür V. Arş. Gör. Ali Emre Dingil, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın katıldı.

EĞİTİMLER TÜM GAZETECİLERE ÜCRETSİZ

Çalıştayın, "Gazeteci Eğitimleri" başlıklı bölümünde 14-16 Mart 2016 tarihlerinde "Haber Yazma ve Toplama Teknikleri" , 17-18 ve 22 Mart 2016 tarihleri arasında "Fotoğraf Çekim Teknikleri" , 21-23 ve 24 Mart 2016 tarihleri arasında da "Sayfa Tasarım İlkeleri" eğitimleri İletişim Fakültesi dersliklerinde verilecek. Programda ayrıca, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından "Haberciliğin Altın Kuralları" , "Medya ve Etik" , "Medya ve Hukuk" , "Sayfa Tasarımı ve Basın Fotoğrafçılığı" konularında konferanslar gerçekleştirilecek. Çalıştay programında Aydın yerel basın tanıtım günleri ve eğitim konularında çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Eğitimlere tüm basın mensupları ücretsiz katılabilecek.

"AYDIN'IN BASIN ANLAMINDA DAHA DA GÜÇLENMESİNİ İSTİYORUZ"

Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, kurum olarak gerçekleştirdikleri bu ilk projenin Aydın basınının gelişimi için oldukça önemli olduğunu ifade ederek; "Aydın, yazılı basın ve internet haberciliği anlamında ülkemizdeki birçok şehirden daha aktif bir konumda. Şimdiye kadar özellikle ilimizin siyasi anlamda hemen her hükümete verdiği bakanlar ve hatta ilimizin çıkarttığı başbakanlar Aydın'ın ülke basını içerisinde kendisine özel bir yer bulmasını sağlamış. Biz gerçekleştirmeyi planladığımız ve son şeklini verdiğimiz "Aydın Basını Eğitim Çalıştayı" projesiyle de elimizden gelen katkıyı sunarak Aydınlı basın çalışanlarına pratik bilginin yanında teorik bilgiyi de ekleyerek yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçladık. Onların bilgi birikimine mesleki anlamda akademik katkı sunarak ilimizin basın anlamında daha da güçlenmesini istiyoruz ve bunu önemsiyoruz" dedi.

"AYDIN BASINININ ÜNİVERSİTEMİZDEN EN BÜYÜK İSTEĞİ EĞİTİM OLDU"

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Arş. Gör. Ali Emre Dingil de, göreve geldiği günden itibaren Aydın'da gerçekleştirdiği basın kuruluşları ziyaretlerinde hemen her defasında basın çalışanları için eğitimlerin dile getirilmesi sonucu bu eğitimi projelendirdiklerini ifade ederek; "Üniversite olarak basın mensuplarından gelen bu isteği dikkate alarak bu konuda neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Biz de bu eğitimi düzenlemekten mutluyuz. Üniversite olarak basına vereceğimiz bu desteğin ilimizin ve üniversitemizin de marka değerini yükselteceğini biliyoruz. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ GAZETECİLİK BÖLÜMÜNÜN İLK ÖĞRENCİLERİ AYDINLI GAZETECİLER

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hicabi Aslan bölümün yakın zamanda öğrenci kabul etmeye başlayacağını söyleyerek ilk öğrencilerinin Aydın Basını olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aslan, "Aydın Basınına bu desteği vermekten mutluyuz. Henüz öğrencimiz yok ama ilk öğrencilerimiz Aydınlı basın mensupları olacak. İnanıyorum ki bu eğitimler kısa sürede de olsa Aydın basını için önemli bir katkı sağlayacak. Önümüzdeki süreçte de eğitimleri sürdürerek bu işbirliğini devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

AYDIN BASINI ÖNEMLİ BİR GELİŞİM GÖSTERDİ

Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu da, Aydın basını için düzenlenecek eğitimin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Basının gelişimi için eğitim önemli. Basın İlan Kurumunun Aydına gelmesiyle birlikte özellikle yazılı basın anlamında büyük ve önemli gelişmeler yaşandı. Çok büyük özveriyle çalışan Aydın basını inanıyorum ki eğitimlerle birlikte çok daha iyi noktalara gelecek. Biz de bu özverinin karşısında böyle bir projenin içinde olmaktan çok mutluyuz. Şimdiden bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi.

"BU ÖNEMLİ KATKI İÇİN ÜNİVERSİTEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Adnan Menderes Üniversitesinin büyük bir değişim yaşadığını ve bunun Aydın için büyük bir şans olduğunu da ifade eden Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener, eğitimin yapılan işe mutlak profesyonellik katacağını vurgulayarak, bu konuda üniversitenin verdiği desteğin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. AGC Başkanı Şener, "Bizler işlerini daha profesyonel yaparak Aydın'ı ileri taşıma noktasında yapacağımız birçok şey olduğuna inanıyoruz. Hem planlanan eğitim için hem de hepimizden fazla çalıştığı için Adnan Menderes Üniversitesinin emekleri gerçekten takdire şayan. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan olmak üzere projeye destek veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca ve İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve ADÜ Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekilimiz Arş. Gör. Ali Emre Dingil'e, Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZDEN BU GİBİ EĞİTİMLERİN DEVAMINI BEKLİYORUZ"

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Aydın da, projenin içinde bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek eğitim çalışmalarının devamlılığının önemini vurguladı. Şimdiye kadar bu büyüklükte bir etkinliğin gerçekleşmediğini belirten Aydın, "Projede emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Üniversitemizden bu gibi eğitimlerin devamını bekliyoruz" diye konuştu.

Aydın’da Gazeteci Eğitim Çalıştayı Düzenleniyor

Aydın’da Gazeteci Eğitim Çalıştayı Düzenleniyor

Aydın’da Gazeteci Eğitim Çalıştayı Düzenleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim