• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Mesleki Eğitim Uygulamaları İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Mesleki Eğitim Uygulamaları İşbirliği Protokolü" imzalandı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen protokol, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz tarafından imzalandı.

İki kurum arasında imzalanan protokol ile; Aydın İl sınırları içinde bulunan resmi ve özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde bulunan Sağlık Hizmetleri Alanı, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı ile Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı öğrencileri mesleki eğitim ve staj uygulamalarını İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel sağlık kuruluşlarında yapacaklar.

Bu iş birliği protokolünün mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin "İşletmelerde Meslek Eğitimi Derslerini" gerçek yaşam ortamlarında yapmaları bakımından önemli olduğunu belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, bu uygulamanın aynı zamanda büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Okumuş, "Sağlık alanında eğitim gören öğrencilerimizin mesleki gelişimleri için sağlık kurum ve kuruluşlarında yapacakları staj onların gerçek yaşam ortamlarında mesleklerini öğrenmeleri için bir fırsat olacaktır" dedi.

Aydın İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü arasında süresiz imzalanan protokolün sağlık alanı öğrencilerine kendi ilinde staj yapma imkanı sunmanın yanında; düzenlenecek toplantı, seminer, konferans, yarışma, gezi, kariyer günleri ve farkındalık faaliyetleri ile öğrencilerin mesleği tanımaları, iş ve yükseköğrenim imkanlarını öğrenmelerini de sağlayacağı belirtildi.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim