• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Aydın El Ele Verip Engelli Çifte Yuva Kurdu

Aydın El Ele Verip Engelli Çifte Yuva Kurdu
Aydın'da, hayırseverlerin sahip çıktığı engelli çift, dünya evine girdi.

Aydın'da, hayırseverlerin sahip çıktığı engelli çift, dünya evine girdi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nin düğünlerini yaptığı çift, duygusal anlar yaşadı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan yüzde 77 engelli Taner Çobanoğlu ile yüzde 65 engelli Özgür Yılmaz, evlenmeye karar verdi. Yaklaşık 1 yıldır evlilik planı yapan engelli çift, maddi imkansızlık nedeniyle hayallerini gerçekleştiremedi. Durumdan haberdar olan hayırseverler engelli çifte sahip çıktı. Çiftin Nazilli'nin Karaçay mahallesinde yaşayacakleri ev, Aymelek Derneği ve hayırseverler tarafından döşendi. Hayırseverlerin desteğiyle yıllardır özlemini çektiği akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Özgür Yılmaz, geçen hafta düzenlenen nikah merasimiyle hayatını Taner Çobanoğlu ile birleştirdi. Çeyiz ve eşyaların yerleştirilmesiyle büyük mutluluk duyan engelli çift, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ın üstlendiği düğün töreniyle dünya evine girdi. Engelli arkadaşları ve akrabalarının katıldıkları düğünde zaman zaman duygusal anlar yaşayan çifti, Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, ADÜ Rektörü Cavit Bircan ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen yalnız bırakmadı.

Taner Çobanoğlu ve Özgür Yılmaz çiftinin evlenmesine öncülük eden Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, "Bu iki genci böyle bir mutluluğa eriştirdiğimiz ve onlara yuva kurduğumuz için mutlu ve gururluyuz. Bize bu konuda maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

REKTÖR DÜĞÜN HEDİYESİ OLARAK TEDAVİ MASRAFLARINI ÜSTLENDİ

Engelli çiftin düğününü yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da, Adnan Menderes Üniversitesi olarak hep güzelliklerin peşinde olacaklarını ifade etti. Çifte düğün hediyesi olarak tedavi giderlerini üstleneceklerini kaydeden Bircan, şöyle konuştu:

"Bu makamlar geçici. Elimizden geldiği ve dilimizin döndüğü kadar tüm güzellikleri yapmaya çalışacağız. Bu kardeşlerimiz için ne yapabilirsek bizim için büyük bir onur ve şeref olacak. Düğünden sonra damadımızın ilk önce çenesiyle ilgili sorununu çözmeye çalışacağız. Gelin hanımı da sağlık kontrolünden geçirerek yapılabilecek tüm tedavilerini sağlayacağız. Bütün imkanlarımızı bu çift için seferber edeceğiz. Onlar bir yola çıkmışlar; Allah yardımcıları olsun ancak bize de onlara yardımcı olmak düşer"

Engelli çiftin evlenmesine yardımcı olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Vali Erol Ayyıldız, çiftin yaşayabilecekleri tüm sıkıntılarda her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Vali Ayyıldız, çifte ömür boyu mutluluklar diledi, çeyrek altın hediye etti.

Aydın El Ele Verip Engelli Çifte Yuva Kurdu

Aydın El Ele Verip Engelli Çifte Yuva Kurdu

Aydın El Ele Verip Engelli Çifte Yuva Kurdu

Aydın El Ele Verip Engelli Çifte Yuva Kurdu

Aydın El Ele Verip Engelli Çifte Yuva Kurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim