• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Aydın Eczacılar Odası Başkanı Karaarslan; "Eczacılar zor durumda"

Aydın Eczacılar Odası Başkanı Karaarslan; "Eczacılar zor durumda"
Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası tarafından yayımlanan sonuç deklerasyonu ile ilgili olarak...

Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası tarafından yayımlanan sonuç deklerasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, eczacılık mesleğinin ekonomik tehdit altında olduğunu kaydetti. Başkan Karaarslan, 13 yıldır ilaç fiyat kararnamesinin değiştirilmediği belirterek, ekonomik kriz ile birlikte eczacıların zor durumda kaldığını ifade etti.

Türkiye genelinde 28 bin 729'u serbest eczane eczacısı olmak üzere toplam 44 bin 310 eczacı olduğunu ifade eden Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, "Halkımızın sağlığının korunması ve geliştirilmesi için hizmet üretiyor. Bizler pandemi sürecinde ücretsiz grip aşılarının ve maskelerin halkımıza ulaştırılması, kronik rahatsızlıklarda reçetesiz ilaç temini başta olmak üzere en ön saflarda kesintisiz hizmet sunumuna devam ederken toplam 104 kayıp verdik. Görevimizin gereğini yaptık ve her zaman da yapmaya hazırız. Ancak mesleğimizin sürdürülebilirliği giderek imkansız hale gelmekte. Her iki eczaneden biri kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun konunun muhataplarına her düzeyde ve defalarca ifade edilmiş olmasına rağmen henüz beklentilerimize uygun bir adım atılmış değil. Artık sesimizin duyulmasını, deklerasyon metninde ifade ettiğimiz iyileştirmelerin bir an önce yapılmasını umuyor ve bekliyoruz. Eczacılar olarak birlikte eylemsel tavır gösterme kararımız; mesleğe başlarken ettiğimiz yeminin gereğidir. Bu yeminin gereği olarak harekete geçmekten başka çaremiz kalmamıştır. Meslek onurumuzu korumak için gerekirse eczane kapatma da dahil olmak üzere kademeli eylem planımız acilen hayata geçirilecektir" dedi.

Aydın Eczacılar Odası Başkanı Karaarslan; "Eczacılar zor durumda"

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim