• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Aydın Büyükşehir, ADÜ'ye devrettiği 35 büroyu geri alacak

Aydın Büyükşehir, ADÜ'ye devrettiği 35 büroyu geri alacak
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'ne devrettiği Bedesten İş Merkezi'ndeki 35 büroyu, amacı dışında kullanıldığı...

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'ne devrettiği Bedesten İş Merkezi'ndeki 35 büroyu, amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle geri almaya karar verdi. Söz konusu büroların Aydın Meslek Yüksekokulu için verildiği ancak okul olarak kullanılmadığı belirtildi. ADÜ, Bedesten İş Merkezi'nde önce Aydın Meslek Yüksekokulu, daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu'nu açmıştı. Her iki okul da ADÜ Merkez Kampüsü'ne taşındığı için burası rektörlük ek binası olarak kullanılıyordu.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem dış olarak görüşülen bu konuda, Bedesten İş Merkezi'nin 2. katındaki 35 büronun geri alınmasına karar verildi. Oybirliğiyle verilen karar gereği belediye, buraları ADÜ'den geri isteyecek. Yapılan açıklamada, "Burası, Aydın Meslek Yüksekokulu olarak kullanılması için ADÜ'ye tahsis edilmiştir ancak söz konusu taşınmazların, mevcut durumları itibariyle amacı doğrultusunda kullanılmadığı gözönünde bulundurulmuştur. Tahsis kararında, kendilerine ait taşınmazları aslına ait görevlerde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak, mahalli idareler veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi 25 yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmazların tahsis amacı dışında kullanılması halinde iptal edilir denilmektedir. Tahsis edilen taşınmazın amacı dışında kullanılması veya mülk sahibinin izni olmaksızın üçüncü kişilere kullandırılması amacı dışındadır." denildi.

Bedesten İş Merkezi'ndeki söz konusu 35 büro, ADÜ'nün yer sıkıntısı çektiği 2007 yılında belediye tarafından, Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu döneminde Aydın Meslek Yüksekokulu'na tahsis edilmişti. Burası daha sonra ADÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ve son olarak da rektörlük ek binası olarak kullanılıyordu. Ayrıca üniversitenin kurslar düzenlediği ve uzaktan eğitim merkezi olarak kullandığı da öğrenildi. Konuyla ilgili olarak ADÜ'den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Aydın Büyükşehir, ADÜ'ye devrettiği 35 büroyu geri alacak

Aydın Büyükşehir, ADÜ'ye devrettiği 35 büroyu geri alacak

Aydın Büyükşehir, ADÜ'ye devrettiği 35 büroyu geri alacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim