• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

"Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi" açılıyor

"Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi" açılıyor
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı Üretim ve Çevre Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı...

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı Üretim ve Çevre Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında kurdukları "Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi"nin Ekim ayı içerisinde faaliyete geçeceğin bildirdi.

Menevşe yaptığı açıklamada, ATO'nun başvuru sahibi ve yürütücüsü, Çukurova Üniversitesi'nin ortağı, S.S. Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin iştirakçisi olduğu projeyle Adana'da bulunan yüzlerce küçük ve orta ölçekli ayakkabı ve konfeksiyon üreticisinin kendi modellerinin tasarımını Adana'da yaptırarak zaman ve maliyet tasarrufu elde etmeleri ve rekabet gücünü artırmalarını hedeflediklerini söyledi. Menevşe, "İmalatçı ve toptancı firmalarımızın koleksiyon oluşturma süreçlerine katkı yapacak merkezimiz, yurtiçi ve yurtdışı müşterilerine sanal sunum yapma imkanı da sağlayacağız. Ayrıca proje kapsamında oluşturulan merkezde konularında uzman 3 personel istihdam etmekteyiz" dedi.

Moda Tasarım Merkezi'nde dijital baskı makinesiyle yapılacak numunelerin kumaşlarının kalıp ve şablona gerek olmadan önceden görme imkanı elde edileceğini belirten Menevşe, "Model tasarımı ve kalıp hazırlama imkanlarının yanında 3D sistemi sayesinde ürünlerin sanal mankenler üzerinde deneniyor olması firmalarımızı tekrar tekrar numune dikme külfetinden kurtaracaktır. Koleksiyon hizmeti dışında, merkezimizde firmalarımızın üretimleri için de kalıp, serileme ve pastal hizmeti verilecek. Ayakkabı tasarım bölümünde ise ayakkabı imalatçılarımız için 2D ve 3D model tasarımları yapılmasının yanında, kalıp-taban analizleri, koleksiyon moda-trend araştırmaları, yapılan tasarımların ya da hazır modellerin ıstampaya aktarılması, model renklendirme çalışmaları ve bilgisayarlı kesim makineleri için tanımlama ve takımlama hizmetleri verileceğini söyleyebilirim" diye konuştu.

2020 yılının başına kadar ayakkabı ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren üyelere özel olarak merkezde yaptıracakları ilk tasarımlardan ücret alınmayacağını vurgulayan Menevşe, "2020 yılının Eylül ayında proje desteği sona erecek. Merkezin kendi imkanlarıyla ayakta durmaya devam etmesi için sektör temsilcilerinin merkezde tasarım yaparak destek vermelerinin gerekliliğini de belirtmek istiyorum. Ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansı'na şehrimize kazandırılan yatırımlara öncülük ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim