• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parlı kapılarını yeniden açtı

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parlı kapılarını yeniden açtı
Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya, kapılarını tekrar ziyaretçilerine açtı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya, kapılarını tekrar ziyaretçilerine açtı. 70'ten fazla hayvan türünün bulunduğu parka vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Kocaeli büyükşehir Belediyesi tarafından 4 bin dönüm alana kurulan ve içerisinde yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, çocuk hayvanat bahçesi ve 70'ten fazla hayvan türünü barından Ormanya Doğal Yaşam Parkı kapılarını tekrar açtı. Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olma özelliğini taşıyan Ormanya, korona virüs nedeni ile bir süre önce kapılarını kapattı. Normalleşme süreci adımlarının atılması ile doğal yaşam parkı kapılarını tekrardan ziyaretçilerine açtı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmamasını fırsat bulan vatandaşlar da doğal yaşam parkına akın etti. Vatandaşlar hayvanat bahçesini gezip, parkurlarda yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkarttı.

"Sadece Kocaeli'de değil, diğer şehirlerden de insanların severek geldiği bir yer"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da parkı ziyaret ederek gölette balık tuttu. Korona virüse karşı önlemler alarak parkı tekrar hizmete açtıklarını söyleyen Büyükakın, "Önümüzdeki süreçte kontrollü olarak kısıtlamaları gevşetilecek. Halkımızın daha dikkatli bir şekilde normal hayata geçişlerini yöneteceğiz. İnsanlarımızın merakla bekledikleri, çocuklarımızın görmek için can attığı yer Ormanya'ydı. Ormanya Türkiye'de hayvanların serbest olduğu insanların kafeste olduğu tek doğal yaşam alanı. Örnek bir yaşam alanı. Bu anlamda Türkiye'ye ve dünyadaki emsallerine örnek olacak bir projemiz. Sadece Kocaeli'de değil, diğer şehirlerden de insanların severek geldiği bir yer" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim