• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Avrupa’da “Rönesans” İmzası

Avrupa’da “Rönesans” İmzası
Rönesans Holding Avrupa'daki satın almalarla faaliyet alanını genişletiyor.

Rönesans Holding Avrupa'daki satın almalarla faaliyet alanını genişletiyor. İsviçreli Hergiswill ve 124 yıllık Alman Heitkamp'ı bünyesine katan Rönesans, Hollanda'nın 139 yıllık inşaat şirketi Ballast Nedam NV'nin de yüzde 99'unu satın aldı. Bugüne kadar Avrupa'da dev satın almalar gerçekleştiren Rönesans'ın bu bölgedeki ciro hedefi ise 1 milyar Euro.

Kurulduğu 1993 yılından bu yana Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'daki büyüyüşünü de sürdüren Rönesans Grubu, hedefini dünyanın en büyükleri arasında yer almak olarak belirledi.

Avusturyalı Alipe Bau GMBH şirketinin İsviçre'deki iştiraki Hergiswill şirketi ve Alman Heitkamp şirketini de bünyesine katarak Avrupa'daki ilerleyişine devam eden Rönesans Holding, dünyanın en uzun tüneli olacak Gotthard Base'in yapımını tamamlıyor. Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam NV'nin de yüzde 99'unu satın alan Rönesans, organik ve inorganik büyümelerle hedefine adım adım yaklaşıyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK 10'UNCU ŞİRKETİ

Rönesans Holding çatısı altındaki Rönesans İnşaat Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, Rönesans İnşaat'ın küresel ölçekte büyümesini hızla sürdürdüğünü belirtti. Bu alanda en prestijli çalışmalar arasında yer alan uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri" listesindeki hızlı yükselişin başarının en somut kanıtı olduğuna değinen Düzyol, "Dünyanın en büyük 250 taahhüt şirketi listesinde, son 3 yılda yaklaşık 50 basamak yükselmeyi başardık. 2012'de Rönesans İnşaat 81'inci, 2013'te ise 63'üncü sırada yer aldı" dedi. Şirketin 2014'te 53'üncü sıraya çıktığını hatırlatan Düzyol, "Bu yıl ise dünya sıralamasında 37'incisi, Avrupa'da ise 10'uncu şirketi olduk" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Elde edilen bu başarılı grafikte, Rönesans'ın üç kıtada, Rönesans İnşaat Türkiye, Rusya, Türkmenistan, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Sri Lanka, Libya, Irak, Katar, Suudi Arabistan, Gabon, Nijerya, Cezayir, Fas, Mozambik, Almanya, Avusturya, Finlandiya, Holllanda, İsviçre ve İsveç olmak üzere toplam 22 ülkede 26 ofiste ve 37 bin çalışanıyla birbirinden dev projeler yürütmesinin büyük rolü olduğunu ifade eden Düzyol, şöyle devam etti:

"Çeyrek asra yaklaşan şirketimiz, Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil ediyor. Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans İnşaat imzası bulunması, sadece bizim için değil ülkemiz için de gurur kaynağıdır. İnşaattan gayrimenkule, endüstriden enerji ve sağlığa global ölçekte sektörün dinamiklerini değiştiren projelere imza atmayı sürdürüyoruz. Türkiye, İsviçre, Almanya, Avusturya ve Finlandiya'daki bu projelerimizde 5 bin aşkın çalışan istihdam edilirken Hollandalı Ballast Nedam şirketini de aldıktan sonra Avrupa'daki toplam istihdam sayısı 7 bin üzerine çıkıyor."

2014 CİROSU 2,993 MİLYON DOLAR

Rönesans Holding bugün Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı da içeren geniş coğrafyada faaliyetini sürdürüyor. Holding çatısı altında yer alan Rönesans İnşaat'ın sadece bugüne kadar başarıyla tamamladığı ve sürdürdüğü 500'ün üzerinde proje var. 2014 cirosu 2,993 milyon dolar olarak gerçekleşen holding, bu cironun 2,567 milyon dolarını yurtdışında gerçekleştirmiş durumda.

Bölgedeki ciro hedefini 1 milyar Euro olarak belirleyen Rönesans, 2013 yılında 30'u aşkın ülkede inşaat projelerine imza atan ALPINE Group'un İsviçre'deki iştiraki ALPINE Bau GmbH şirketinin yüzde 100'ünü de bünyesine kattı.

Şirket, 2014'te ise, Almanya'da 124 yıldır mühendislik ve inşaat alanlarındaki uzmanlığıyla güç sistemleri ve endüstriyel tesislerle köprü, altyapı gibi projeleri hayata geçiren Heitkamp Ingenieur und Kraftwersbau GmbH'nin de yüzde 100'ünü bünyesine katmayı başardı.

Avusturya, Almanya ve İsviçre'deki bu şirketler "Heitkamp Construction GmbH" çatısı altında birleştirildi.

4 BİN KİŞİ, 40 AYDIR ÇALIŞIYOR

Tüm bu satın almalarla Avrupa'daki faaliyet alanını genişletmeyi hedefleyen Rönesans'ın çatısı atındaki Rönesans İnşaat'ın ilk somut başarılarından biri "Gothhard Base Tüneli olacak.

Tamamlandığında dünyanın en uzun tüneli olacak İsviçre Alpleri'ndeki Gotthard Base, ülkeyi Avrupa'nın büyüyen yüksek hızlı demiryolu ağına entegre olacak.

Zürih ile Rotterdam, Frankfurt, Basel, Gotthard ve Lugano şehirlerini de birbiribe bağlayacak olan tünel, 57 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun tüneli olacak.

Toplam 16 milyar Euro yatırım bütçesiyle tamamlanması planlanan tünel, Zürih ve Milano arasındaki mesafeyi 1 saat azaltarak, toplam 2 saat 40 dakikaya indirecek.

Saatte 250 kilometre hıza ulaşabilen 200'ü aşkın trenin aynı anda geçiş yapabileceği tünelden ağırlığı 4 bin tona kadar ulaşan yük trenleri de seyahat edebilecek. Tünelin günlük 65 yolcu treni ve 250 yük treni kapasitesi bulunuyor.

Derinliği 2100 metreye kadar inen tünelin yapımının perde arkasındaki rakamlar da oldukça etkileyici. Toplam inşaat süresi 40 aylık bir zaman dilimini aşan tünel için günde 110 kişi çalışmış. Tüm projenin yarattığı istihdamın ise 4 bini aştığı belirtiliyor. İnşaat süresince 4 bin dokuman ve 22 bin sayfalık kağıt işleri üretildiğini ekleyelim.

DÜNYANIN ETRAFINI 3 KEZ GEZMEYLE EŞ DEĞER.

Maksimum güvenlik için tünelde çok sık ve uzun soluklu test çalışmalarının da halen sürdüğü belirtilirken, bugüne kadar toplam 3 bin 500 test sürüşü yapıldığının altı çiziliyor. Toplamda 5 bin test sürüşü yapılacak; bu rakam aynı zamanda dünyanın etrafını 3 kez gezmeyle eş değer.

Bu önemli başarıyla ilgili konuşan Heitkamp CEO'su Johannes Dotter, "Dünyanın en uzun tüneli Gotthard Base, Rönesans İnşaat ve diğer şirketlerin güç ve bilgi birikiminin birleşimidir" dedi.

SEYAHAT SÜRELERİ KISALACAK, ÇEVRE KORUNACAK

AFTTG (ARGE Fahrbahn Transtec Gotthard) alt ortak girişimi ile birlikte TTG Konsorsiyumu (Transtec Gotthard) ve TAT Konsorsiyumu (Tunnel Alp Transit-Ticino) tarafından gerçekleştirilen Gotthard Base Tüneli, 57 kilometre uzunluğundaki iki adet tek hatlı tüpten oluşuyor. Çapraz geçitlerin, erişim tünellerinin ve şaftlarının tümü dahil olmak üzere tünel sisteminin toplam uzunluğunun 152 kilometreden fazla. Gotthard Base Tüneli ayrıca dünya genelindeki en derin demiryolu tüneli özelliğine de sahip.

Tünelin Zürih'i, Milan ve Lugano'ya bağlayarak toplam ulaşım kapasitesini artıracağından bahseden Johannes Dotter, "Bu tünel, yolcu seyahat sürelerini kısaltarak çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltacak" diye vurguluyor. Böylece tünelle birlikte İsviçre, Avrupa'nın en büyük çevresel koruma projelerinden birisine de imza atmış olacak.

TAT Konsorsiyumu tünelin kazı çalışmalarını 2013 Eylül ayında tamamladı. TTG Konsorsiyumu ise Gotthard Base Tüneli'ndeki demiryolu teknolojisinden sorumlu... Konsorsiyum, beton bloklu hattın inşaatını, güç kaynağını, kablo sistemlerini, telekomünikasyon ve güvenlik sistemlerini sağlıyor. Çalışmaların tamamlanması planlanan Mayıs 2016'ya kadar, trenlerin saatte 275 kilometreye varan hızla dünyanın en uzun tünelinden geçmesiyle birlikte yaklaşık 5.000 test uygulamasının yapılması planlanıyor.

RÖNESANS HOLLANDALI ŞİRKETİN TAMAMINI ALIYOR

Rönesans'ın satın alma atakları bunlarla da sınırlı değil. Faaliyet gösterdiği ülkelere her geçen gün yenisini ekleyen Rönesans, Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde konut inşası ve mobilizasyon alanlarında önemli başarılara imza atan 139 yıllık geçmişiyle BallastNedam NV şirketinin de yüzde 99'unu satın almış durumda.

Bu birleşmenin her iki şirketin de uzun vadeli büyüme perspektifini yansıttığı ve daha kazançlı işlere doğru uluslararası olarak büyümenin avantajını beraberinde getireceğini vurgulayan Düzyol, "Ballast Nedam NV'nin entegre altyapı projelerine yönelik tasarım, mühendislik ve yönetim konularındaki bilgi birikimi ve uzmanlığının şirketimize büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz. Hollanda'nın bu dev şirketi, uluslararası portfolyomuzda tamamlayıcı bir öge olacak" diyor. Ballast Nedam NV'nin 2016 yılı ciro hedefi ise 760 milyon Euro'nun üzerinde.

Bu satın almalarla rakamsal hedeflerin yanı sıra Rönesans İnşaat'ın sektörün en önde gelen firmalarından biri olma vizyonunu da sürdürüldüğünü vurgulayan Düzyol, "Satın aldığımız şirketlerin mevcut tecrübeleri, mühendislik bilgi birikimi ve know-how'ıyla uluslararası piyasalarda güçlü projeler üretmeye devam edeceğiz. Amacımız, dünyanın en büyük 10 müteahhit firması arasına girmek" dedi.

Avrupa’da “Rönesans” İmzası

Avrupa’da “Rönesans” İmzası

Avrupa’da “Rönesans” İmzası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim