• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyum Toplantısı Erciyes Teknopark’ta

Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyum Toplantısı  Erciyes Teknopark’ta
Erciyes Teknopark, ODTÜ Teknokent, Konya Sanayi Odası, Ankara Sanayi Odası ve Kosgeb Ankara Ostim Müdürlüğü'nün bulunduğu Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu...

Erciyes Teknopark, ODTÜ Teknokent, Konya Sanayi Odası, Ankara Sanayi Odası ve Kosgeb Ankara Ostim Müdürlüğü'nün bulunduğu Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu Erciyes Teknopark ev sahipliğinde Erciyes'te gerçekleştirildi.

Avrupa İşletmeler Ağı konsorsiyum toplantısı ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Recai Kılıç şunları söyledi:" Avrupa İşletmeler Ağı'nın fayda ve verimliliğini arttırmak adına ağın Anadolu bölgesindeki temsilcilikleri Erciyes Teknopark'ın ev sahipliğinde Erciyes'te bir araya geldi. İki gün boyunca süren toplantıda 2018 yılına ait genel değerlendirmeler ve performans göstergeleri gözden geçirilerek, 2019 yılına ait yeni hedefler görüşüldü.

Avrupa İşletmeler Ağı 60'dan fazla ülkede 600 üye kurumda çalışan 3000'in üzerinde uzmanıyla uluslararası iş birlikleri kurmak isteyen özellikle KOBİ'lere, ayrıca büyük firmalara ve araştırmacılara hizmet eden dünyanın en büyük ağıdır. Firmaları, dış ticaret, uluslararası iş birlikleri konularında bilgilendirmek, inovasyon ve Ar-Ge altyapılarını geliştirip firmaların uluslararası pazarda rekabet edebilirliklerini arttırarak uluslararası ortaklıklar kurmalarını sağlamak Avrupa İşletmeler Ağı partner kuruluşlarının temel hedefleri arasında yer almaktadır.

Avrupa İşletmeler Ağı Temsilcisi Erciyes Teknopark

2015-2020 yılları arasında Kayseri, Sivas ve Yozgat (TR 72) bölgesinde yetkili tek temsilcilik unvanına sahip olarak Erciyes Teknopark faaliyet göstermektedir. Böylece TR72 bölgesi firmaları hem Avrupa Birliği ve ticari iş birliklerine dair bilgiye hem de teknoloji transferi konusundaki desteğe aynı noktadan ulaşabilmektedirler.

Erciyes Teknopark olarak bugüne kadar ilimizin ekonomisine önemli katkılar sağlamış durumdayız. Kayseri ekonomisine sağladığımız katkının daha da artması adına örnek gösterilecek uygulamaları hayata geçirmek için emin adımlarla ilerliyoruz.

Avrupa İşletmeler Ağı'nın Anadolu bölgesindeki temsilcilikleri ile de Erciyes'te yaptığımız toplantıda 2019 yılına ait hedeflerimizi belirledik."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim