• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Avrupa günü iftarla kutlandı

Avrupa günü iftarla kutlandı
22 yıldır Avrupa Birliği Bilgi Merkezini bünyesinde bulunduran Gaziantep Ticaret Odası (GTO), özel eğitim alan çocuklar, aileleri ve rehabilitasyon merkezlerinin...

22 yıldır Avrupa Birliği Bilgi Merkezini bünyesinde bulunduran Gaziantep Ticaret Odası (GTO), özel eğitim alan çocuklar, aileleri ve rehabilitasyon merkezlerinin yetkilileri ile "9 Mayıs Avrupa Günü" etkinlikleri kapsamında iftar sofrasında buluştu.

20 ilde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezlerinin eş zamanlı organize ettikleri "Avrupa Günü İftar Buluşmaları"nın Gaziantep organizasyonu GTO Gaziantep AB Bilgi Merkezi tarafından geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

330 kişinin katıldığı iftarda konuşan GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eryoldaş, "Avrupa Birliğinin temelleri 9 Mayıs 1950 tarihinde atılmıştır. Bu nedenle de 9 Mayıs tarihi, kültürlerin buluştuğu ve barışın hedeflendiği Avrupa Günü olarak kutlanmaktadır" dedi.

Bu yıl Avrupa Günü'nün Ramazan ayına denk gelmesi ile ruhunda barış olan iki felsefenin buluştuğunu belirten Eryoldaş, "Kültürlerin buluştuğu ve barışın hedeflendiği Avrupa Günü'nün, İslamiyet'in en önemli ayına denk gelmesi bizler için mutluluk. Bu güzel günde sofralarımız da, yürekleri barış ve sevgi ile dolu çocuklarımız için kuruldu. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor, tüm insanlığa barış, huzur ve güzellik getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında özel eğitimin hem Avrupa'da hem de Türkiye'deki önemine de dikkat çeken Eryoldaş, bu özel ve anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gaziantep AB Bilgi Merkezi tarafından "Avrupa Günü" kutlamaları kapsamında düzenlenen iftara, GTO Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, dezavantajlı bireylere eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veren merkezlerin yetkilileri, özel eğitim alan çocuklar ile aileleri katıldı.

9 Mayıs Avrupa günü

9 Mayıs 1950'de, dönemin Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman, Avrupa için bir vizyon ortaya koyan ve bu vizyonun hayata geçirilmesi için gereken kurumları tespit eden "Schuman Bildirgesi"ni yayınladı. Böylelikle günümüzde Avrupa Birliği olarak bilinen yüzyılın en iddialı barış projesi başlamış oldu. Bu yeni başlangıç Avrupa Günü olarak tüm AB üye devletlerinde, aday ülkelerde ve Avrupa Birliğinin mevcut olduğu ülkelerde kutlanmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim