• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

AÜ Çevre Hizmet Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu

AÜ Çevre Hizmet Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Akdeniz Üniversitesi Çevre...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2015" sahipleri belli oldu.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Topkaya, Ulusal Danışma Kurulu'nun yanı sıra her iki birimin yönetim kurullarının sunulan dosyaları inceleyerek bu yıl 19'uncusu verilecek ödüllerin sahiplerini belirlediğini söyledi.

Topkaya, Ulusal Danışma Kurulu, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurullarının ortak toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülü verilmesine karar verildiğini belirterek, "'Çağlayan Adliye Sarayı Rüzgar Enerjisi Projesi" ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'a, Konya Karapınar'da gerçekleştirilen "Erozyon Kontrol Çalışmaları Projesi" ile Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü'ne, Konya kent merkezinde bulunan "Tarihi Bedesten Restorasyon Projesi" ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Lisinia Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi tarafından Burdur havzasında gerçekleştirilen çevre koruma faaliyetleri nedeniyle Öztürk Sarıca'ya 2015 yılı Çevre Hizmet Özel Ödülü, 2015 yılı Çevre Bilim Hizmet Ödülü ise, Çevre Mühendisliği ve Bilimleri konusunda gerçekleştirdiği üstün başarılı çalışmalardan dolayı Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kitiş'e ve Ege Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsünün kurulması ve ülkenn ilk deniz araştırma gemisi olan Piri Reis'in temininde yaptığı hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Erol İzdar'a verilmiştir" dedi.

2015 yılı Çevre Bilim Hizmet Teşvik Ödülünün, Çevre Mühendisliği ve Bilimleri alanında yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin'e verildiğini kaydeden Topkaya, "Antalya ölçeğinde 2015 yılı Çevre Hizmet Ödülü, Akseki çevresinin doğal ve kültürel varlıklarının kitaplaştırılması faaliyetlerinden dolayı "Ben Aksekiyim" kitabı editörleri Kemal Demirtaş, Celal Güzelyürek ve Ümit Durak'a, Akdeniz Üniversitesi ölçeğinde 2015 yılı Çevre Hizmet Ödülü, deniz ortamında gerçekleştirdikleri çevre koruma faaliyetleri ve çevre bilincine katkıları nedeniyle Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sualtı Topluluğu'na verildi. "19.Çevre Hizmet Ödülleri" Ödül Töreni, 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 14.00" de, Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın katılımları ile Akdeniz Üniversitesi Olbia-A Konferans Salonu'nda düzenlenecek" diye konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim