• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Attila İlhan Maltepe’de anıldı

Attila İlhan Maltepe’de anıldı
Türk edebiyatının usta kalemi, ünlü şair, gazeteci, eleştirmen, fikir adamı Attila İlhan, vefatının 12'nci yılında, Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliği...

Türk edebiyatının usta kalemi, ünlü şair, gazeteci, eleştirmen, fikir adamı Attila İlhan, vefatının 12'nci yılında, Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı özel bir geceyle anıldı.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programını müzisyen ve besteci İlkim Karaca yaptı. Ünlü şairin, "Boynuna o yeşil fuları sarma çocuk" isimli şiirine atıfta bulunan İlkim Karaca, sahneye siyah kıyafetinin üzerine yeşil fularını takıp çıktı. Karaca, Attila İlhan'ın "Boynuna o yeşil fuları sarma çocuk. Gece trenlerine binme, kaybolursun. Sokaklarda mızıka çalma çocuk, vurulursun" isimli şiirinin dizelerini okudu. İlhan'ın hayatından önemli kesitlerini izleyicilerle paylaşan Karaca, sanat ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden Çetin Altan, Demirtaş Ceyhun, Cem Karaca ve Prof. Dr. Erol Manisalı'nın, Attila İlhan'a yazdıkları mektuplardan örnekleri de izleyicilere sundu.

Şiirleri ve şarkılarıyla anıldı

Daha sonra Attila Atasoy'un seslendirdiği "Ayrılık sevdaya dahil" isimli eserin klibi yayınlandı. Dinleyiciler ile klibi izleyen Atasoy, İlhan'la tanışmasını ve klibin yayımlanmasıyla ilgili anısını paylaştı. Anma gecesinde, Attila İlhan'ın 2006 yılında kendi sesinden şiirlerinin yayımlandığı son şiir albümü "An Gelir"in müziklerini hazırlayan besteci ve yorumcu Yücel Arzen de, piyanosuyla sahne aldı. TRT İstanbul Radyo Sanatçısı Mehmet Özkaya da, ünlü şairin en sevdiği Türk sanat müziği eserlerini seslendirdi. Tiyatro sanatçısı ve müzisyen Engin Özer, yazar Birol Özçarıkçı, yorumcu Ayla Balat'ın da katıldığı anma programı, Attila İlhan'ın en sevdiği marşlardan biri olan "Dağ başını duman almış" ile sona erdi.

Attila İlhan Maltepe’de anıldı

Attila İlhan Maltepe’de anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim