• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

ATSO Meclis Üyesi Murat Totoş’tan Kayıt Dışı Fırıncı İsyanı:

ATSO Meclis Üyesi Murat Totoş’tan Kayıt Dışı Fırıncı İsyanı:
Ekmekle ilgili farklı fiyat politikaları konusunda açıklama yapan ATSO Meclis Üyesi Fırıncı Murat Totoş, "1 milyon ekmek üreten devletin fırıncıya 2...

Ekmekle ilgili farklı fiyat politikaları konusunda açıklama yapan ATSO Meclis Üyesi Fırıncı Murat Totoş, "1 milyon ekmek üreten devletin fırıncıya 2 bin ekmek üreten fırıncıyı boğdurmayın" dedi.

ATSO 7'nci Grup Meslek Komitesi Üyesi Murat Totoş, ekmek fiyatları ve kayıt dışı fırıncılar konusunda isyan etti. Antalya'da 200 fırıncının olduğunu bunların 60 kadarının kayıt dışı olduğunu öne süren Totoş, "Bizim hiçbir şekilde sorunumuz yok. Kayıt dışı işletmeyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Antalya'da 200 fırın var bunların 50-60'ı kayıt dışı. Bunlar hiçbir şekilde kapanmıyor ve bu bizim sorunumuz değil" ifadelerini kaydetti.

"DEVLET SEKTÖRE SAVAŞ AÇTI"

Oda başkanlarının bu konuya duyarsız kalmasından yakınan Murat Totoş şöyle konuştu:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'mızın ekmek üretimi politikasıyla ilgili bugüne kadar bununla ilgili sağ olsun ne oda başkanlarımız ne TOBB başkanımız ne de esnaf odaları başkanlarımızdan bir açıklama gelmedi. Bununla ilgili son söz bize kaldı. Bütün şehirlerde belediye fırınları adı altında fırınlar var. Devlet elini atmış bu işe 1 milyon ekmek çıkarıyor. Gelmiş benim gibi 2 bin ekmek çıkaran bir fırınla maliyetleri bir tutabiliyor. Bu nasıl iş ve adalet anlamadım. Kayıt dışı işletmelerle ilgili belediyeler de bir şey yapmıyor. Bu işe ne zaman el atılacak. Odaya kayıtlı olan üyelerin haklarını korumak adına kurulmuş bir yer değil mi burası? Bunun mücadelesinin verilmesi lazım. Bu fikrimden hiç bir zaman vazgeçmeyeceğim" dedi.

"FIRINCILARI BİRBİRİNE BOĞDURMAYIN"

Totoş, ayrıca unun çuvalının önceki yıllarda şimdikine göre daha ucuz olduğunu belirterek, "6 buçuk yıl fırını açtığımda unun çuvalı 38 TL'ydi. Şu anda unun çuvalı 72 TL. Hiç kimse bu artışı sormuyor. 1 milyon ekmek çıkaran devletle 2 bin ekmek çıkaran fırıncıyı birbirine boğduramazsınız. Devletle biz mücadele edemeyiz. Meslektaşlarıma yapılan bu haksızlık zoruma gidiyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim