• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Atletico Madrid finale yükseldi!

Atletico Madrid finale yükseldi!
Arda'nın ipi göğüslediği Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasında Atletico Madrid, Chelsea'yi yıktı!

Stamford Bridge'deki müthiş maçta Atletico Madrid'in gollerini 44. dakikada Adrian Lopez, 60'ta penaltıdan Diego Costa ve 72. dakikada Arda Turan attı. Londra temsilcisinin tek golünü ise 38. dakikada Fernando Torres attı. Chelsea'nin iki topu direkten döndü.

İKİ DEFANSİF TAKIM ÇARPIŞTI 

Defansif oyun anlayışları ile bilinen iki takımın nasıl bir mücadele sergileyecekleri merak ediliyordu. Maça atak başlayan taraf Chelsea oldu. Maviler hücumda ve savunmada kalabalık bir anlayışı benimsedi. Torres'in ilk golü maçın seyrini de değiştirdi. Willian'ın müthiş çabası ile ceza sahasına giren Chelsea'de Fernando Torres düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Torres'in eski takımına karşı attığı gol sonrası sevinmemesi dikkatlerden kaçmadı. 

CEVAP GECİKMEDİ 

Atletico Madrid'in ilk devrede yediği bu gole çok çabuk karşılık vermesi, Madrid temsilcisinin ikinci devreye psikolojik olarak üstün girmesini sağladı. Adrian Lopez 44. dakikada fileleri sarstı ve durumu 1-1'e getirdi. 60. dakikada Diego Costa ceza sahası içinde Samuel Eto'o tarafından düşürüldü ve İtalyan hakem Rizzolli penaltı noktasını gösterdi. Costa fileleri sarsarak takımını 2-1 öne geçirdi. 

ARDA TURAN SAHNEDE 

Maça ilk 11'de başlayan temsilcimiz Arda Turan ... dakiakda sahneye çıktı. Sağdan gelen ortayı çok iyi takip eden milli futbolcumuzun kafa vuruşu direkten döndü. Dönen top şans eseri Arda'nın ayağında kaldı ve golü atmakta zorlanmadı. Arda Turan'ın bu golüyle Atletico Madrid Chelsea'nin gardını düşürdü. Maçta başka gol olmayınca Madrid temilcisi zaferini ilan etti. 82. dakikada oyundan alınan Arda Turan, yerini Cristian Rodriguez'e bıraktı. 

FİNAL LİZBON'DA 

2013-2014 UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finali 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan 65 bin 647 koltuk kapasiteli Estadio da Luz Stadyumu'nda oynanacak. Atletico Madrid ve Real Madrid arasındaki bu final 24 Mayıs Perşembe günü oynanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim