• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Atılım Üniversitesi Liselerarası Yemek Yarışması düzenleyecek

Atılım Üniversitesi Liselerarası Yemek Yarışması düzenleyecek
Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünün her sene gerçekleştirdiği Liselerarası Yemek Yarışması "FAT CHEF 7", bu yıl 20 lisenin...

Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünün her sene gerçekleştirdiği Liselerarası Yemek Yarışması "FAT CHEF 7", bu yıl 20 lisenin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Atılım Üniversitesinden yapılan açıklamada yarışmanını amacının, "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" programını liselere ve sektöre tanıtmak, gastronomi eğitimiyle ilgili olarak gençlerde bilinç oluşturmak ve sektör-üniversite işbirliğini geliştirmek olduğu bildirildi. Açıklamada FAT CHEF'in bu sene de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenleneceği, yarışma jürisinin, sektörün yiyecek-içecek konusunda çalışan uzmanlar, akademisyenler, yöneticiler ile turizm sektörünün temsilcilerinden oluşacağı belirtildi. Katılımcı liselerin performansları, sektörün deneyimli profesyonel aşçıları ve gurmeler tarafından değerlendirilerek yarışma sonrası dereceye girenlere Atılım Üniversitesi ve yarışmaya destek veren kuruluşlar Ankara İl Turizm Müdürü, Atılım Vakfı, AZN İktisadi İşletmesi, ATILIM-MED, TAFED, BAŞADDER, TÜRSAB, TUROFED, TYD, ATİD, İNOKSAN tarafından çeşitli ödüller verilecek.

20 Nisan Cuma günü saat 10.00'da Atılım Üniversitesi spor salonunda gerçekleşecek yarışmanın bu seneki konusu "Geleneksel Türk Mutfağı" olacağı ve her lisenin üç öğrencisinden oluşan takımıyla katılacağı bildirildi.

FAT CHEF 7 kapsamında yarışmada yer alacak 20 lise ise şu okullardan oluşuyor: Özel Akıllı Okul Çankaya Anadolu Lisesi, Özel Can Temel Lisesi, Özel Sevgi Anadolu Lisesi, Özel Eryaman Göksu Z Kuşağı Koleji, Gazi Vakfı Lisesi, Mogan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, ANKÜ Özel Anadolu Lisesi, Ümitköy Anadolu Lisesi, Bahçelievler 100.Yıl Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, Hatice Hikmet Oğultürk Anadolu Lisesi, Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi, Tevfik Fikret Lisesi, ASFA Ferda Koleji, Celal Yardımcı Anadolu Lisesi, Tınaztepe Anadolu Lisesi, Nesibe Aydın Lisesi, Büyük Kolej, Çayyolu Onur Anadolu Lisesi, Özel Ahimesut Bağ Anadolu-Fen Lisesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim