• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Atık su taştı, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu ulaşıma kapandı

Atık su taştı, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu ulaşıma kapandı
Atık su birikintisi nedeniyle kapanan TAG Otoyolu'nda temizlik çalışması başlatıldı. Açılan alternatif yollar sayesinde oluşan uzun araç kuyruğu sona erdi. Vali Gül, mahsur kalan bir TIR sürücüsünün sağ olarak kurtarıldığını, takla atan bir araçtaki 4 kişinin de hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Akşam saatlerinde OSB'nin atık su arıtma tesisindeki bazı pompalarda meydana gelen arızanın ardından atık suların taşındığı setlerin taşması nedeniyle otoyol araç trafiğine kapandı.

Derinliği yer yer iki metreyi bulan suyun otoyolda yaklaşık bir kilometrelik alanı kaplamasıyla bir TIR çamur birikintisinin içinde kaldı.

whatsapp-image-2022-07-29-at-10.51.38-(1).jpeg

Biriken atık su yüzünden otoyolun Gaziantep bölümünde ulaşım iki yönlü sağlanamıyor. Olayın hemen ardından alternatif yollar belirleyen ekipler, bekleyen araçları bu yollara yönlendirdi.

Yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından otoyoldaki uzun araç kuyruğu sona erdi.

Doğu ve batı yönünden kente giren araçlar, ağırlıklı olarak OSB içinden ve tarihi İpek Yolu'ndan yola devam etti.

Otoyolda biriken çamurlu suyun tahliyesine başlandı. Tali yollardan atık su birikintisinin olduğu alana ulaşan onlarca iş makinesi, otoyolun çevresindeki dağlık yerlerden delikler açarak suyu tahliye ediyor.

whatsapp-image-2022-07-29-at-10.51.38-(2).jpeg

Çalışmaların daha sağlıklı yürütülebilmesi için bölgede ışıklandırma da yapıldı.

Öte yandan çamur nedeniyle yaşanabilecek olası bir tehlikeye karşı AFAD ekipleri hazır bekletiliyor.

"BIRAKIP KAÇTIM"

Suyun içerisinde kalan TIR'ın sürücüsü İrfan Bodur, gazetecilere, otoyolda ilerlerken önündeki otomobilin takla attığını dile getirerek, "Frene basıp durduktan sonra arabadan indim. Suyu görünce arabayı bırakıp kaçtım. Araba suyun içinde kaldı. Önümde kaza yapan aracın içindekiler çıkamadı. İçindekilere ne oldu bilmiyorum." dedi.

VALİ GÜL: TAKLA ATAN ARAÇTAKİ 4 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Gül, atık havuzunun taşması nedeniyle olayın meydana geldiğini söyledi. Otoyolda çok fazla çamur bulunduğunu, olayda bir tırın mahsur kaldığını, şoförünün sağ kurtarıldığını hatırlatan Vali Gül, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımız yolu açmak için çalışmalara devam ediyor. Yine bildiğimiz kadarıyla bir araç takla atmış, içerisindeki 4 kişi yaralı olarak hastaneye götürülmüş. Bunun dışında bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan ya da hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Çok büyük geçmiş olsun. Tüm kurumlar el birliğiyle bu süreci şu anda koordineli şekilde çözmeye, aşmaya çalışıyor. 1-2 saate olay tam anlamıyla açıklığa kavuşacak."

Vali Gül, atık suyun kimyasal özelliğinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim