• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Umut Işığı Olma Yolunda “Çaresiz Se Çare” Sensin Dedi

Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Umut Işığı Olma Yolunda “Çaresiz Se Çare” Sensin Dedi
Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 3. sınıf öğrencileri ders kapsamında oluşturdukları Ajans Compass Grubu koordinatörlüğünde...

Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 3. sınıf öğrencileri ders kapsamında oluşturdukları Ajans Compass Grubu koordinatörlüğünde "Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin" sponsorluğu ve "Organ Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinasyon Merkezi'nin" paydaşlığında halkla ilişkiler kampanyası düzenledi.

"Çaresizse Çare Sensin" isimli kampanyanın amacının organ bağışı hakkında farkındalık oluşturmak ve organ bağışı ile ilgili ön yargıları değiştirmek olduğu belirtildi. Kampanya tanıtımına sosyal medya ile başlayan öğrenciler, çalışma kapsamında organ bağışı farkındalığı ile ilgili Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım 1. Sınıf öğrencilerine eğitim verdi. Eğitim dahilinde yapılan anket çalışmasında %55 olan bilinirlik oranının %92'ye çıkarıldığı tespit edildi.

İnsanları bilinçlendirmek adına ilk eğitim Organ Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinasyon Merkezinden Dr. Fatih Karcıoğlu tarafından verildi. Eğitim kapsamında Karcıoğlu, organ naklinin önemi, organ bağışında bulunmanın ne gibi şartları olduğu, hukuki boyutu, sosyal boyutu ve dini açıdan organ bağışının hükümlerinin neler olduğu konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Ajans Compass grup sözcüsü M.Furkan Demir, çeşitli konferans ve sergi çalışmaları ve yerel medya organları ile kampanyalarına devam edeceklerini, organ bağışı ve organ nakli konularının sadece şuan da ihtiyacı olan insanlarımızın değil yaşamakta olan tüm bireyler için hayati önem arz ettiğini ve yaşamakta olan tüm bireylerin organ bağışına ihtiyacı olabilecek potansiyelde olduklarını bu yüzden kampanyayı sadece ders kapsamında değil sivil hayatlarında da ellerinden geldiğince ve paydaşlarının destekleri ile devam ettireceklerini dile getirdi.

"Unutmayalım Çaresiz-Se Çare-Sensin..!" sloganı ile toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedef edindiklerini belirten Demir, "Organ bağışında bulunarak hayata iz bırakın." dedi.

Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Umut Işığı Olma Yolunda “Çaresiz Se Çare” Sensin Dedi

Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Umut Işığı Olma Yolunda “Çaresiz Se Çare” Sensin Dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim