• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Atakum’da Kadınlar ’Kırmızı Halı’ İle Karşılandı

Atakum’da Kadınlar ’Kırmızı Halı’ İle Karşılandı
Samsun Valiliği ve Atakum Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen dev buluşma, şehit ve gazi anneleri, lösemili...

Samsun Valiliği ve Atakum Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen dev buluşma, şehit ve gazi anneleri, lösemili çocukların anneleri, engelli anneleri, mülteci anneler ve kadın gazeteciler başta olmak üzere zorluklarla mücadele eden kadınları bir araya getirdi.

Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de düzenlenen dev buluşmaya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin, TÜGVA Samsun İl Başkanı Hakan Durmuşoğlu'nun yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi, dernek yöneticisi ve kadınlar katıldı. Şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden kadınlar için Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlik, ilçe müftüsü İsmail Keskin'in duasıyla devam etti.

"KIZLARINIZI OKUTUN"

Annelerden kız çocuklarını okutmalarını isteyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, bu sayede cehaletin getirdiği karanlığa son verileceğini belirterek, "Bir kız evladı sahibi olarak söylüyorum. Kızlarınızı okutun. Eğitimlerini sürdürmeleri için mücadele edin. Yavrularınız okusun ki dünyaya ışık tutsunlar. İyi eğitim sayesinde sorunlardan kurtulabilir, cehaletin getirdiği karanlığa son verebiliriz. Erkeklere büyük görev düşüyor. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed veda hutbesinde, hanımların eşlerine emanet olduğunu vurguluyor. Bundan daha büyük bir görev olabilir mi? Bizim birbirimizi daha çok sevmek gibi bir özelliğimiz olmalı. Kavganın, gürültünün, insanlık dışı olumsuzlukların bizden uzak olmasını temenni ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında şehrimizde gerçekleştirilen etkinliklere katıldım. Tüm kadınların bu özel günlerini kutluyorum. Kadınların ömürleri boyunca hep güzelliklerle buluşmasını diliyorum. Böylesi anlamlı bir buluşmayı organize eden başta Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve değerli eşi Fatma Taşçı'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ERKEK ÇOCUKLARINA KADIN'A SAYGI AŞILAYIN"

Dünyada kadınların hak ettikleri saygıyı, sevgiyi göremediğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kadına yönelik şiddetin temelinde yine kadınların olduğuna dikkat çekerek, "Çocuklarımızı yetiştirirken bile erkek çocuklarını güç ve üstünlük özelliklerine sahip olmaları yönünde yetiştiriyoruz. Birçok iyi özelliğe sahip olmasını istediğimiz erkek çocuklarına maalesef ki kadına saygıyı, sevgiyi öğretemiyoruz. Cenneti annelerin ayakları altına seren bir dini yaşıyoruz. Kadına önem verilmesini, değer verilmesini emreden dini bir kitabımız, Kur'an-ı Kerim'imiz var. Kültürel değerlerimizde de kadının yeri çok önemli. Ancak bütün bunlara rağmen kadınların şiddete maruz kaldığını üzülerek görüyoruz. Annelere buradan seslenmek istiyorum. Erkek çocuklarınızı kadına şiddete karşı duyarlı yetiştirin. Kendi annesine, kız kardeşine koruma içgüdüsü ile adeta kıyamayanlar, söz konusu kendi eşleri olduğunda aynı duyarlılığı göstermiyorsa bunun sorumlusu anneleri olacaktır. Bu anlamda adını kadına şiddet konusunda sembol haline gelen, vahşice bir cinayetle hayattan kopartılan Özgecan Aslan kızımızdan alan Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezimiz ile kadınlarımıza ulaşmaya gayret ediyoruz. Kadınlarımıza değer veriyoruz, önem veriyoruz ve zarar görmelerini istemiyoruz. Bu anlamda Atakum Belediyesi olarak üzerimizdeki büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Kadınları gazetelerin 3. sayfalarında şiddet haberlerinde değil, ekonomi sayfalarında, spor sayfalarındaki başarı haberlerinde görmek istiyoruz. Kadının toplumdaki yeri de bizdeki yeri de başımızın üstüdür" dedi.

ŞEHİT ANNESİNE YAKIN İLGİ

Konuşmaların ardından buluşmaya katılan kadınlara "çam fidanı" ve çeşitli hediyeler verildi. Kadınlara hediyelerini veren Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kendilerini yalnız bırakmayan şehit anneleri ile yakından ilgilendi. Tekerlekli sandalyesi ile etkinliğe katılan bir şehit annesi ile uzun süre sohbet eden Vali Şahin ve Başkan Taşçı, günün anısına hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmedi. Türk kadının birlik ve beraberliğinin bütün zorlukların üstesinden gelebileceğinin tema olarak alındığı buluşmada davetliler Türk Bayrakları ve kırmızı halı konseptiyle karşılandı. Sivil toplum kuruluşları ve derneklerin yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmaya katılan davetlilere Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi faaliyetleri hakkında bilgi verildi, tanıtım filmi izlettirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan pastayı, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in isteği üzerine etkinliğe katılan kadınlar hep birlikte kesti.

Atakum’da Kadınlar ’Kırmızı Halı’ İle Karşılandı

Atakum’da Kadınlar ’Kırmızı Halı’ İle Karşılandı

Atakum’da Kadınlar ’Kırmızı Halı’ İle Karşılandı

Atakum’da Kadınlar ’Kırmızı Halı’ İle Karşılandı

Atakum’da Kadınlar ’Kırmızı Halı’ İle Karşılandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim