• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Aşut: “İşin, Aşın, Güvenliğin Olduğu Yerde Terör Zemin Bulamaz”

Aşut: “İşin, Aşın, Güvenliğin Olduğu Yerde Terör Zemin Bulamaz”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'nin gerek ülkedeki terör olayları gerekse etrafındaki ateş çemberi...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'nin gerek ülkedeki terör olayları gerekse etrafındaki ateş çemberi nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret ederek, "Ekonomi huzurun olduğu yerde canlanır. İşin, aşın, ekmeğin, güvenliğin olduğu yerde terör zemin bulamaz" dedi.

MTSO Şubat ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Mahmut Arslan başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan MTSO Başkanı Aşut, son zamanlarda artan ve Türkiye'ye büyük acı veren terör eylemlerini, Mersin iş dünyası adına bir kez daha kınayarak lanetledi. Bu konuda herkesi dikkatli olmaya ve küresel kirli tezgahların savaş çığlıklarına ve yönlendirmelerine kapılmadan, "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesini koyan Atatürk'ün bu büyük evrensel ve insancıl ilkesini devam ettirmek için azami çabayı göstermeye çağıran Aşut, "Mersin iş dünyası, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin parçalanmaz kardeşliği, demokrasi değerleri ve evrensel insan hakları adına her mücadeleyi desteklemeye devam edecektir. Ancak, söz konusu terör, masum insanları korkakça öldürmek, ülkede kaos yaratmak ve kardeşliğimize darbe vurmak olduğunda, Mersin iş dünyası her zaman olduğu gibi devletimizin arkasında, hatta yanında omuz omuza olacaktır" dedi.

"İŞİN, AŞIN, EKMEĞİN, GÜVENLİĞİN OLDUĞU YERDE TERÖR ZEMİN BULAMAZ"

Türkiye'nin terör sarmalından kurtulup artık ekonomiye odaklanması gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Aşut, dış ilişkilerde ise Türkiye'yi de aşan olaylar yaşandığına dikkat çekti. Türkiye'nin, binlerce yıldır sorunun bitmediği, enerji ve jeopolitik anlamda küresel güçlerin ellerini çekmediği sıkıntılı bir coğrafyanın komşusu olduğuna işaret eden Aşut, "Elbette bu yangınlardan nasibimizi alıyoruz. Ancak, bizim beklentimiz şudur; iş dünyası sorunlara alışkındır. İmkan verilirse kendi göbek bağını keser, üretir, pazar bulur, satar. Yeter ki, ülkemizde siyasi istikrar olsun, dış politikada duygusal kararlar akılcı politikalara baskın gelmesin, gündem ekonomi, iş, aş olsun ve bu sıkıntılar ekonomide atılması gereken adımlara engel olmasın. Unutulmasın ki, iş ve aş aslında toplumsal huzur meselesidir, çünkü ekonomi huzurun olduğu yerde canlanır. İşin, aşın, ekmeğin, güvenliğin olduğu yerde terör zemin bulamaz" diye konuştu.

"KURVAZİYER GEMİLERİNİN MERSİN'E GELMESİ DÜNYAYA VERİLEN ÖNEMLİ BİR MESAJDIR"

MTSO olarak, tüm birimleriyle bu sorunları çözmeye uğraştıklarını vurgulayan Aşut, yurt içinde ve yurt dışında birlikte yapacakları çalışmalarla Mersin'in bir istikrar, huzur ve yatırım kenti olduğunu anlatmaya devam edeceklerini dile getirdi. Bu çabaların sonucunda kurvaziyer turizmde bir adım daha atıldığını, "Thomson Spırıt" isimli yolcu gemisinin 11 Mart ve 15 Nisan 2016 tarihlerinde 2 kez Mersin Limanı'na girişinin teyit edildiği bilgisini veren Aşut, "Bugün için kaç turistin geldiğinin önemi yok. Bu yolcu gemilerinin Doğu Akdeniz'deki birçok destinasyonu iptal edip Mersin'e gelmeleri, Mersin turizmi adına dünyaya verilen önemli bir mesajdır. Akdeniz'de kıyısı olan 23 ülke ve 400'den fazla ticaret ve sanayi odasının üye olduğu dev oluşum olan Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ASCAME'nin önce Sanayi Komisyonu, şu an ise Lojistik Komisyonu başkanıyız. Önümüzdeki dönem hedefimiz Turizm Komisyonu Başkanı olmaktır" ifadelerini kullandı.

Bu başarının, istekliliğin ve Mersin tanıtımlarının sonucunda ASCAME ile dünyanın sayılı turizm forumlarından biri olan MEDİ-TOUR 2016'yı Mayıs ayında Mersin'de düzenleyeceklerini anımsatan Aşut, şöyle devam etti: "Bu sadece turizm ile sınırlı bir konu değildir. Bu bir imaj ve marka çalışmasıdır. Ülkelerin turizm bakanları, acenteler, devlet kurumları, özel şirketler, STK'ar, yatırım ajansları, ülkelerin basın mensupları buraya gelecek. Bu aslında bölgesel turizm adına da büyük bir katkı ve tanıtım olacaktır."

"MERSİN FİRMALARI KÜRESEL ÖLÇEKTE DÜŞÜNÜP HAREKET ETMELİ"

Dış sorunların, Mersin iş dünyasının kendi içine dönmesine engel olmaması gerektiğinin de altını çizen Aşut, "Artık Mersin firmalarının lokal olmaktan çıkıp önce ulusal sonra da küresel ölçekte düşünmesi ve bu vizyonla hareket etmesi gerekmektedir. Bu tüm sektörlerimiz için geçerlidir. Dış sorunlar var ama bu bizim kendi içimize dönmemize engel olmamalıdır. İşte yine öncü olduğumuz ve yeniden canlandırdığımız RİS Mersin Plus bu ataleti, durgunluğu atmak için tasarlanmış bir projedir.

Amaç, Mersin'in tüm dinamiklerini bir araya getirip, sektörlerde 21. yüzyılın gerektirdiği yeni dönüşümü sağlamaktır. Yine MTSO olarak hazırladığımız ve Adana ve Tarsus'u da içine aldığımız "Ticari İstihbarat" projesi dış ticaretimiz için çok önemli ve yenilikçi bir adımdır. Bu proje kapsamında önümüzdeki günlerde Mersin ve Adana'nın tüm odalarını bir araya getireceğiz. Mersin her projesi ile sadece kendine değil, çevresine hayat veriyor. Çünkü bölgesel kalkınma gelişmiş dünyanın merkezinde bir kavram. MTSO olarak hep birlikte kentimize, bölgemize ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. Çabamız, amacımız budur" şeklinde konuştu.

Aşut: “İşin, Aşın, Güvenliğin Olduğu Yerde Terör Zemin Bulamaz”

Aşut: “İşin, Aşın, Güvenliğin Olduğu Yerde Terör Zemin Bulamaz”

Aşut: “İşin, Aşın, Güvenliğin Olduğu Yerde Terör Zemin Bulamaz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim