• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Asmacıklı Bayanlar Bez Dokumayı Öğreniyor

Asmacıklı Bayanlar Bez Dokumayı Öğreniyor
Yuntdağı mahallelerinden Asmacık'ta yaşayan bayanlar Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla açılan kursta hem yöresel bez dokumayı öğreniyor; hem de ev...

Yuntdağı mahallelerinden Asmacık'ta yaşayan bayanlar Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla açılan kursta hem yöresel bez dokumayı öğreniyor; hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR'la ortak bir çalışmaya imza atan Yunusemre Belediyesi mahallede Yöresel Bez Dokuma Kursu açtı. 18 kursiyerin eğitim gördüğü kursta bayanlar hem iş öğreniyor, hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Temmuz ayında sona erecek kursa olan ilgiden oldukça memnun olan Yöresel Bez Dokuma Öğretmeni Gülsen Karataş, kurslarla bayanların ev ekonomilerine katkı sağlama fırsatı bulduklarını kaydetti. Karataş, "Yunusemre Belediyemiz dokuma tezgahlarımızı temin etti. Asmacık Mahallemizde bayanlarımıza yönelik dokuma kursu açtık. 18 kursiyerimiz var. Bayanlarımız burada dokuma yapıyorlar. Dokuma işlemi tamamlandıktan sonra yıkayıp ütüleniyor. Kursiyerlerimiz bu kurstan oldukça memnun, kurs sayesinde ev ekonomilerine de katkı sağlıyorlar. Bayanlarımız, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini istiyorlar" diye konuştu.

KURSLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORLAR

Mahallenin bayan Muhtarı Hülya Gezer ise yapılan çalışmalardan dolayı Yunusemre Belediyesi'ne teşekkür ederken, kursların devam etmesini istiyor. Muhtar Gezer, "Asmacık Mahalle Muhtarı Yunusemre Belediyesi içerisinde bulunduğumuz binayı restore ederek, içerisinde kurs görebileceğimiz hale getirdi. Dokuma tezgahlarımızı temin etti. Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'ye bizlere gerekli şartları temin ederek kurs açtığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

8 MAYIS'TA HAYIR YEMEĞİ DÜZENLEYECEKLER

Mahallelerinde yapılacak hayır yemeğine de davet eden Hülya Gezer sözlerini şöyle tamamladı: "8 Mayıs'ta mahallemizde geleneksel hale getirdiğimiz yemek hayrımız var. Yemek öncesi şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutacağız. Yine kurslarda ürettiğimiz ürünleri de sergileyeceğiz. 8 Mayıs'ta tüm vatandaşlarımızı mahallemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız"

Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Doku ekibi ise Asmacık Mahallesi'nde kursiyerlerin taleplerini dinledi ve açılacak sergi öncesinde Eğitim Merkezinin eksiklikleri ve yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Asmacıklı Bayanlar Bez Dokumayı Öğreniyor

Asmacıklı Bayanlar Bez Dokumayı Öğreniyor

Asmacıklı Bayanlar Bez Dokumayı Öğreniyor

Asmacıklı Bayanlar Bez Dokumayı Öğreniyor

Asmacıklı Bayanlar Bez Dokumayı Öğreniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim