• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Aslan balığı, Ege'de fotoğraf tutkunu dalgıçların kadrajına giriyor

Aslan balığı, Ege'de fotoğraf tutkunu dalgıçların kadrajına giriyor
İzmir'in Karaburun ve Seferihisar ilçelerini tercih eden dalışseverler, birbirinden farklı deniz canlılarını doğal ortamında görme imkanı buluyor.

Su altı canlılığı açısından ön plana çıkan İzmir'in Karaburun ve Seferihisar ilçelerinde görülmeye başlanan aslan balığı, fotoğraf sevdalısı dalışseverlere görsel zenginlik sunuyor.


Eğitim öğretim döneminin sona ermesi ve tatil sezonunun başlamasıyla dalış turizmi de hareketlendi. Tatil için Ege kıyılarını seçenlerden bazıları İzmir'deki dalış merkezlerin yolunu tutuyor.

Karaburun ve Seferihisar ilçelerini tercih eden dalışseverler, birbirinden farklı deniz canlılarını doğal ortamında görme imkanı buluyor. Profesyonel eğitimlerini tamamlayarak aldıkları brövelerle derin dalış yapanlar maksimum 30 metre derinliğe kadar inerek su altındaki canlılığı yakından gözlemliyor. Bazı dalgıçlar özel olarak üretilen su altı görüntüleme ekipmanları ile deniz yaşamını fotoğraflarken bazıları da canlıları izlemekle yetiniyor.

Bölgedeki su altı canlılığının çok zengin olduğunu anlatan Tunca, şöyle konuştu:

"Şehir dışından çok sayıda misafirimiz var. Okulların kapanmasıyla hareketlilik yaşanıyor. 'Hocam bize ne göstereceksiniz?' diye soruyorlar. Nihayetinde resif var, bacamız var, mağaralarımız var, iki tane batığımız var. Su altı canlılığı da çok fazla. Diyebilirim ki Türkiye'nin ilk 5 dalış destinasyonu arasında Seferihisar var. Çoğu yerde dalış yaptım. Bu kadar canlı popülasyonunun olduğu nadir yerlerden birisi olduğunu söyleyebilirim. Denize her girdiğimizde barakuda sürüleri, sinarit, orfoz, lahoz, müren, ahtapot görmek mümkün."

Son dönemde aslan balıklarının yoğun olarak görüldüğünü belirten Tunca, "Her dalışta en az 4-5 aslan balığı görebilirsiniz. Aslan balığının sakıncalarını biliyoruz. Fakat görsel olarak çok müthiş canlılar. Balık yumurtalarını yiyorlar, onlarla besleniyorlar. İstemediğimiz bir durum ama görsellik olarak çok fotojenik canlı türleri. Aslan balığı neden cezbediyor. Özellikle görselliği diğer canlı türlerinden daha değişik bir görünüm. Sanki kırlangıç balığını andıran bir şekli var. Yakından çekim yapan fotoğrafçı arkadaşlarımız bayılıyorlar. Sadece aslan balığını çekmek için yurt dışından gelen misafirlerimiz var" diye konuştu.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim