• BIST 9560.72
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Aşırı Tüketim Nedeniyle TEİAŞ’ın Ana Trafosu Yandı

Aşırı Tüketim Nedeniyle TEİAŞ’ın Ana Trafosu Yandı
Kar yağışı ile birlikte bastıran soğuklar yüzünden Kızıltepeliler elektrikli ısıtıcılara dadanınca, ilçede 3 gün içerisinde 20'ye yakın trafo...

Kar yağışı ile birlikte bastıran soğuklar yüzünden Kızıltepeliler elektrikli ısıtıcılara dadanınca, ilçede 3 gün içerisinde 20'ye yakın trafo yandı. Yapılan tüm uyarılara rağmen elektrikteki aşırı tüketim düşmeyince, bu kez de ilçenin yarısına enerji sağlayan TEİAŞ'ın ana trafosu yanarak kullanılamaz hale geldi.

Havaların soğuması ile birlikte bölge illerinde hayli yaygın olan elektrikli ısıtıcılar ile ısınma alışkanlığı, yapılan tüm uyarılara rağmen halen devam ediyor. Böyle olunca da aşırı yüke trafolar dayanmıyor ve bir bir yanarak devre dışında kalıyor.

Alınan bilgilere göre Mardin'de elektrik tüketimi, kar yağışının öncesine göre katlanarak arttı. Tüketimdeki bu artışın elektrikli ısıtıcılar ile ısınma alışkanlığının terkedilmesi bir yana, artarak sürmesinden kaynaklanıyor. Bu artış nedeniyle Mardin'de son 5 günde 40'a yakın trafo yandı. Mardin'in en büyük ilçesi olan Kızıltepe'de ise sadece 3 gün içerisinde aşırı tüketim yüzünden yanan trafo sayısının 20 kadar olduğu öğrenildi. Yapılan incelemeler sonunda yanan trafoların büyük bir kısmına sonradan müdahale edilerek şalterlerinin değiştirildiği belirlendi.

TEİAŞ'IN TRAFOSU DA DAYANMADI

Elektrik tüketiminde kapasitenin çok üzerine çıkılması nedeniyle önce mahalle ve sokaklara elektrik sağlayan DEDAŞ trafolarından sonra bu kez de Kızıltepe'nin 4 mahallesi ile kırsalının yaklaşık yarısına elektrik sağlayan ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'ye (TEİAŞ) ait olduğu bildirilen 125 MVA'lık Trafo Merkezi tamamen yandı.

Yanan trafo, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü, ancak kullanılamaz hale geldi. İlçenin büyük bir kısmının karanlıkta kalmasına neden olan yangın sonrası, elektriksiz kalan yerlere yeniden enerji verilebilmesi için ilgili kuruluşlar çalışma başlattı.

Aşırı Tüketim Nedeniyle TEİAŞ’ın Ana Trafosu Yandı

Aşırı Tüketim Nedeniyle TEİAŞ’ın Ana Trafosu Yandı

Aşırı Tüketim Nedeniyle TEİAŞ’ın Ana Trafosu Yandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim