• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Arzu Yıldız Bugün TV'de 17 aralık sürecini açıkladı

Arzu Yıldız Bugün TV'de 17 aralık sürecini açıkladı
T24'ün Adliye Muhabiri Arzu Yıldız Bugün TV'de 17 Aralık sürecinden bugüne yaşanan süreci anlattı.

T24 Adliye Muhabiri Arzu Yıldız, Bugün TV'de Erkan Akkuş'un konuğu oldu. Arzu Yıldız, Bugün TV'de polislere yönelik operasyonlar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, medyada oluşturulan algı operasyonlarına değindi.

22 Temmuz'da gözaltına alınan polislerin ardından bugün de ikinci bir dalga ile karşılaşıldı.

Mesaisinin büyük bir çoğunluğunu adliyede geçiren Arzu Yıldız, Türkiye'yi sarsan operasyonlar hakkında çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkardı.

"Yolsuzluktan "darbe" çıkaran iktidar; yarın horozu da yumurtlatır öküzü de buzağılatır" şeklinde hükümete yönelik eleştirilerini dile getiren Arzu Yıldız, dobra cümleleriyle hükümete tepkilerini yöneletti.

İRAN AJANLARINA ULAŞILMIŞTI

"Böcek olayıyla ilgili savcılığın elinde 900 kişilik bir liste vardı. Hatta bunların kimi dinlediği de tespit edilmişti. Böcek meraklısı olanlar o listede vardı. Ama sonra n'oldu bilmiyorum. Kadınlar İranlı değildi ama böceklerin içindeki sim kartlar İran'a aitti. O kadınların başka dosyalarda da adı geçiyor."

REZA ZARRAB'LA OPERASYONU YAPAN SAVCININ İLİŞKİSİ

Arzu Yıldız, bu sabah istihbarat polislerine yönelik yapılan operasyonu yapan savcının Reza Zarrab hakkındaki tedbir kararının ilk kaldıran savcı olduğunu söyledi.

YOLSUZLUKTAN YARGILANAN ÖZDEMİR KOM MÜDÜRÜ OLDU

Yıldız, polislerin çeşitli yaftalarla sürüldüğünü ve onlardan boşalan yerlere hakkındaki suçlamalarla ilgili davaların devam ettiği polislerin atandığını söyledi. "Orhan Özdemir mesela 290 yılla yargılanıyor, davanın konusu da yolsuzluktur. Yolsuzlukla yargılanan bir polis henüz davası sonuçlanmadan KOM müdürü yapılmıştır. Bu nasıl sistem anlamış değilim. Heralde yolsuzlar yolsuzluk yapacak ve bunları kapatacak arkadaşlarını buluyorlar."

UTANMAZLAR 7000 KİŞİ DİNLENDİ YALANINI ATIYORLAR

Selam Tevhid Örgütü davası hakkında da konuşan Arzu Yıldız dinlemeler hakkkında söylenen abartı rakamları eleştirdi. "Utanmazlar 7000 kişi dinlendi yalanını atıyorlar. Bu utanmazlığa koskoca İstanbul Başsavcısı da alet oluyor. Sonra iki bin kişiden en sona 233'e düşüyor... Sonra başsavcı Yargıtay kararını tanımadığını söylüyor, Selam Tevhid uydurma bir örgüttür diyor. Yani o zaman Başsavcı Yargıtay kararlarını mı tanımayacak?"

YOLSUZLUKTAN DARBE ÇIKARAN HOROZDAN YUMURTA ÖKÜZDEN BUZAĞI ÇIKARTIR

"17 aralık'ta senin yolsuzluk dosyandan çıktıktan sonra sen cadı avına başlıyorsan kimseyi ikna edemezsin. Bu da 17 Aralık gibi ağzına kadar dolu bütün deliller toplanmış bir dosyaya bugün darbe diyorlar. Heralde yolsuzluktan darbe çıkaran ikditar çok yakında horozu yumurtlatıp öküzü de buzağlatır."

CEMAAT'LE ALAKASI OLMAYAN ADAMLARI CEMAAT'TEN İLAN ETTİLER

Adana'da Özcan Şişman Cemaat düşman ilan edildi. Hiç bir şekilde Cemaat'le ilgisi olmayan bir çok insanı yolladılar. Bunun sebebi korkudur.

BİR İNSANA HAŞHAŞİ DİYORSAN SEN DE TORBACISIN

"Direk insanlar fişleniyor. İnsanların cemaatçi olduğu nasıl tespit ediliyor? Gazeteci arkaşlarıma bakıyorum artık haşhaşi diye hitap etmeye başladılar. Yani torbacı mantığı ile hareket etmeye başladılar. Bir insana haşhaşi diyorsan sen de torbacısın ya"

İLKER BAŞBUĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK LAZIM

"İlker Başbuğ o listeyi ben verdim diyor. Bu ikrardır. Hani fişleme yapmıyordunuz. Burada ailelerin hemen gidip İlker Başbuğ'a dava açması gerekir. Ne listesi hazırlamış, nasıl hazırlamış, Başbakan bu listeyi neden yargıya vermemiş, bugüne kadar neden açıklanmamış?"

CASUSLUĞUN TANIMINI İLKOKUL ÇOCUKLARI BİLE YAPAR

"Casusluk nedir? Bunu ilkokul çocuğu bile tanımlar. Belge satacaksın, bilgi satacaksın, bunlarla bir irtibat tespit edeceksin... Kiminle irtibat tespit etmişler, teşebbüs bile yok. Sonra ses kayıtlarını söylüyor. Bu ses kayıtlarında biz yolsuzluk ve ahlaksızlık dinledik. Hiç biri devlet sırrı değildi. Hangisinde temiz bir görüşmne vardı o ses kayıtlarında. Alo Fatihleri dinledik kupon arsaları dinledik. Ağlayan Demirören'i dinledik. Bunların hepsi Rezaletti. Azıcık utanma olsa kendilerini aklamaya çalışırlar."

HATA DENİZ FENERİ'NDE YAPILDI

"Türkiye'de hata Deniz Feneri Davası'nda yapıldı. Ben o zaman da bunların hedefi olmuştum. Orada hayır paralarını yediler sevgililerine gemiler aldılar, metreslerine yedirdiler, dünya kadar yolsuzluk yaptılar sonra bu savcıları yargıladılar... O savcılar hakkında rapor hazırlayan müfettiş Sedat Ali Tektaş'tı. Sedat Ali Tektaş şimdi 17 Aralık savcıları hakkında rapor hazırlayan müfettiş. O zaman Türkiye neyi konuştu savcıların yargılanmasını konuştu. Kimse uçurulan paraları konuşmadı ve o adamlar hakkında hala dava sonuçlanmadı."

DEMOKRASİYİ SÖKE SÖKE GERİ ALDILAR

"Bugün AKP'nin Hakan Şükür'ün İdris Naim'in isimlerini tabeladan sökmesi gibi geçmişte yapmış oldukları hamleleri söke söke geri aldığını görüyoruz. Anayasayı hiçe saydıklarını görüyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim