• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Artvin'de sel felaketi... Dereler taştı, yollar kapandı

Artvin'de sel felaketi... Dereler taştı, yollar kapandı
Artvin'in Borçka ilçesinde gece boyu etkili olan şiddetli yağışlar sel ve su baskınlarına neden oldu. Bölgede hasar tespit çalışması başlatılırken bazı noktalarda ulaşım yollar kapanırken bazı noktalarda trafik akışı güçlükle sağlanıyor.

Artvin'de sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Borçka ilçesinde sağanak yağışın etkisiyle Borçka deresi taştı, bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede bazı köy ve mahalle yollarıda heyelan sonucu ulaşıma kapandı. 

Hopa'da Sundura deresinin taşması sonucu Hopa-Borçka karayolu ulaşıma kapandı. Sürücüler, Borçka Tünel mevkiinde beklemeye başladı. Borçka ve Hopa ilçelerine AFAD ekileri sevk edildi.

BORÇKA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı açıklamada can kaybının olmadığını, maddi hasar oluştuğunu aktardı. Hopa - Borçka karayolunun tedbiren ulaşıma kapatıldığını söyleyen Orhan şunları söyledi:

"Biz bütün ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. Can kaybı yok, ufak çaplı maddi kayıplar söz konusu. Şu anda müdahaleler yapılıyor. Yağmur şiddetle devam ediyor. Belediyenin bütün birimleri hazır vaziyette bekletiliyor. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Sevindirici tarafı can kaybının olmaması. Fakat yağmurun bu şekilde devam etmesi bizi korkutuyor, endişelendiriyor. 

"CAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Meteoroloji'den gelen bilgiye göre yarın hava açık, fakat bugün şiddetli bir yağış var. Yağmur şiddetiyle devam ediyor. Hafif çaplı heyelanlar var, burası eğilimli bölge. Sadece bir eve heyelan arkadan girip ön taraftan çıkmış. Allah'tan orada yaşayanların köyde olduğundan kaynaklı bir can kaybı söz konusu değil.

Hopa - Borçka karayolu geçici olarak durduruldu. Bunun da nedeni o bölgede derenin çok büyük olması, karayolunda taşma durumları yaşanabiliyor. Herhangi bir kayıp olmasın diye önlemler alınıyor"

ARTVİN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Borçka ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış ve sonrasında görülen taşkın nedeniyle can kaybının olmadığını bildirdi.

Artvin'in Borçka ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.

Bazı evlerde kısmi su baskınlarının olduğunu dile getiren Doruk, "Kısmi su baskınlarımız var ama şu anda bunlar kontrol edilebilir düzeyde. Bölgede yağış yavaşlamaya başladı." dedi.

Doruk, bazı yolların kısa süreliğine ulaşıma kapandığını belirterek, Artvin-Hopa kara yolunun da önlemlerin alınmasının ardından kontrollü olarak trafiğe açıldığını kaydetti.

Öte yandan Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker de bölgeye giderek, ilgililerden bilgi aldı ve çalışmaları yakından takip etti.

sel2-005.jpg

c1-010.jpgc2-011.jpgc3-007.jpgc4-007.jpgc5-007.jpg

sel4.jpg

.
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim