• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Artık test pozitif bile olsa, vatandaş bu gidiş-dönüşleri toplu taşıma araçlarıyla yapıyor.

Artık test pozitif bile olsa, vatandaş bu gidiş-dönüşleri toplu taşıma araçlarıyla yapıyor.
Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Aytun Çıray, Türkiye'nin korona virüste açık hava hastanesine dönüştürüldüğünü ifade etti.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar'a konuştu.

Türkiye'nin korona virüs konusunda kötü bir sınav verdiğini savunan Çıray, hasta yatırabilme standartlarının değiştirildiğini hatırlatarak "Eline ilâç verip evlerine gönderiliyorlar. Herkesin özel arabası olmadığına göre; vatandaş bu gidiş-dönüşleri toplu taşıma araçlarıyla yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Sağlık Bakanlığı, salgının küresel boyutunu değerlendirmek ve hızla sistematik bir şekilde önleyici tedbirler almak yerine, AKP iktidarının hep yapa geldiği gibi, pandemi (küresel salgın) yönetimini bir halkla ilişkiler aracı olarak görünce, salgın kontrolden çıkmaya başladı. Bugünün muhasebesini yaptığımızda, günün sonunda aldığımız rapor hiç de iç açıcı değil. Sağlık Bakanlığı'nın “Türkiye Günlük Korona Tablosu”na göre; toplam hasta sayısı 274.943, taburcu edilen hasta sayısı 248.087 idi.Aradaki fark olan 26.856, bize yatan hasta sayısını veriyor. 6.511 vatandaşımız da hayatını kaybetmiş görünüyordu" dedi.

"Bu rakamlar gerçeği yansıtıyor mu?" sorusuna yanıt veren Çıray sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki hayır! Türkiye'de 50 bini özel sektörün olmak üzere 250 bin hasta yatağı var.
344 bin de yoğun bakım yatağı mevcut. Kamunun 120 bin yatağı pandemiye ayrıldı ve şu anda dolu. Bize verilen bilgiye göre 26.856 yatakta COVID-19'lu yatıyorsa, geri kalanında hangi hastalar yatıyor? Sayın Saltık'ın verdiği bilgiye göre; COVID hastalarının % 85'i hastalığı ayakta geçiriyor.
Bu durumda 120 bin yatan hasta yanında 720 bin COVID'li de ayakta, evlerinde demektir! 
Yani bunlar, yeni hasta yatırma ölçütleri ile Türkiye'yi açık hava hastanesine döndürdüler!"

"KORONALI VATANDAŞ TOPLU TAŞIMAYA BİNMEK ZORUNDA KALIYOR"

"Artık test pozitif bile olsa, hekimlerin bir hastayı yatırabilmesi için onda nefes darlığı, solunum yetmezliği veya yutkunma güçlüğü şikâyetlerden birinin olması gerekiyor. Bunlardan biri olmazsa, eline ilâç verip evlerine gönderiliyorlar. Herkesin özel arabası olmadığına göre; vatandaş bu gidiş-dönüşleri toplu taşıma araçlarıyla yapıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak Yeniçağ

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim