• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Artık Patatesler Fire Vermeden Saklanabilecek

Artık Patatesler Fire Vermeden Saklanabilecek
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan tarımsal destekli...

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan tarımsal destekli hibe kredisi (IPARD) ile 5 bin ton kapasiteli patates deposu yapıldı.

Sandıklı'nın Ballık köyü mevkiinde müteşebbis İsmail Çelebi tarafından IPARD'a proje sunularak gerçekleşen yatırım tamamlandı. Proje sorumlusu mimar Ziya Dazkır, çalışmanın Türkiye'de ve Sandıklı'da örnek bir proje olduğunu belirtti. Modern teknoloji sayesinde bu depoya konulan patateslerin 6 ila 8 aya kadar tarladan yeni ürün almış gibi saklanabildiğini anlatan Dazkır, "Depomuzun en önemli özelliği, otomatik sensörler ile patatesin çıkardığı karbondioksit gazını alarak dışarıya atılmasıdır. Bu da patatesin saklanmasındaki fireyi önlemiş oluyor. Projemiz tamamlanmıştır. Önümüzdeki sezon itibari ile ürün kabulüne başlayacaktır. Sandıklı'ya hayırlı olsun" dedi.

İşletme sahibi İsmail Çelebi ise; "Patateslerimiz daha önceden satamadığımız zaman kara depolarda saklamak zorunda kalıyorduk. Bu da patateslerin tonajında büyük fireler veriyor, emeğimizin zayi olması anlamına geliyordu. Bunu nasıl çözeriz diyerek 3 arkadaş düşünürken, aklıma gelen projeyi mimar Ziya Dazkır bey ile paylaştım. O da projesi olumlu buldu ve IPARD desteği ile böyle bir projenin yapılacağını söyledi ve başvuruda bulunduk. Şuan için soğuk hava depomuz bitmiştir. Depomuzun içerisinde analiz laboratuvarı, misafirhanesi ve depo önünde de kantar ile tamamlanmış olacaktır. Artık patatesimizde fire vermeden ürünümüzü saklayabileceğiz" diye konuştu.

Artık Patatesler Fire Vermeden Saklanabilecek

Artık Patatesler Fire Vermeden Saklanabilecek

Artık Patatesler Fire Vermeden Saklanabilecek

Artık Patatesler Fire Vermeden Saklanabilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim