• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Arslanköylü Kadınlar, Öğrenciler İçin Ücretsiz Oyun Sahneleyecek

Arslanköylü Kadınlar, Öğrenciler İçin Ücretsiz Oyun Sahneleyecek
Mersin'de kurulan ve ünleri dünyaya yayılan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, "Baba Ben Geldim" adlı oyunu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği...

Mersin'de kurulan ve ünleri dünyaya yayılan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, "Baba Ben Geldim" adlı oyunu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile öğrencilere ücretsiz sahneleyecek.

Mersin'in, o dönemlerde belde olan, şimdi mahalleye dönüşen Arslanköy'de 2001 yılında Ümmiye Koçak tarafından kurulan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, yeni oyunlarını kent merkezindeki 8 lise ve ilkokul ile daha önce hiç tiyatro oyunu izlememiş köy kadınları için sahneleyecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek oyunda, Ümmiye Kocak ile birlikte Duygu Koçak, Ayfer Şen, Seher Dağdur, Emine Gürlek ve Necla Tuğral olmak üzere topluluk üyesi 5 kadın daha rol alacak.

Öğrenciler ve köy kadınları, köy ile şehir arasına sıkışmış bir ailenin yaşam mücadelesini anlatan oyunu sezon boyuncu ücretsiz izleyebilecek.

'Baba Ben Geldim" oyununun yazarı ve yönetmeni Ümmiye Koçak, yaptığı açıklamada, 16 yıl önce başladıkları tiyatro yolculuğunda bugüne kadar kendi yazdığı, Çiçekler Solmasın, Erik Eşkisi, Nefesi Keskin Hoca, Hasret Çiçekleri, Çiçekler Solmasın, Ozon Tabakası, Doktor Beleş, İki Öküz Parası, Mıktar Adayı Hasret Ana ile William Shakspeare'in Hamlet adlı eserinden uyarladığı Hamlet Hamit" oyunlarını sahnelediklerini söyledi. Son oyunda toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Koçak, "Bugüne kadar sergilediğimiz oyunlarda kadınlara örnek olmaya çalıştık. Bu oyunumuzda ise çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için köyden şehre göçen bir ailenin yaşam mücadelesini seyircilere aktaracağız. Oyunumuzla izleyenleri hem güldürüp hem düşündürüp hem de akıllarında bir şeyler bırakmak istiyoruz. Oyunumuzu her yıl olduğu gibi okullar kapanana kadar 8 okulda sahneleyeceğiz" dedi.

Arslanköylü Kadınlar, Öğrenciler İçin Ücretsiz Oyun Sahneleyecek

Arslanköylü Kadınlar, Öğrenciler İçin Ücretsiz Oyun Sahneleyecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim