• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Arnavutluk Ulusal Gıda Kurumu Uzmanlarına Tehlike Analizi Ve Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi

Arnavutluk Ulusal Gıda Kurumu Uzmanlarına Tehlike Analizi Ve Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Arnavutluk Ulusal Gıda Kurumu bünyesinde çalışan uzmanlara Doğu Avrupa ve Balkanlar...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Arnavutluk Ulusal Gıda Kurumu bünyesinde çalışan uzmanlara Doğu Avrupa ve Balkanlar Gıda ve Yaşam Güvenliği Programı kapsamında tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (HACCP) eğitimi verildi.

TİKA, Arnavutluk'ta gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Arnavutluk'ta birçok sektörde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Arnavutluk Ulusal Gıda Kurumu bünyesinde çalışan uzmanlara Doğu Avrupa ve Balkanlar Gıda ve Yaşam Güvenliği Programı kapsamında tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (HACCP) eğitimi verildi.

Eğitime katılan 70 uzman için düzenlenen sertifika dağıtım törenine Arnavutluk Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su İşleri Bakanı Edmond Panariti, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Arnavutluk Ulusal Gıda Kurumu Müdürü AfrimBakaj ve diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Arnavutluk Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su İşleri Bakanı Panariti, TİKA'nın bu katkısının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine de hizmet ettiğini belirterek, özellikle tarım ve gıdada Arnavutluk'un ihtiyaçlarını karşılama konusunda TİKA'nın her zaman yardıma hazır olduğunu ifade etti.

TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Çetin de uzmanlara verilen HACCP eğitiminin hızlandırılmış bir program olduğunu aktararak, bunun devamını Türkiye'de yapmak istediklerini söyledi. Geçen yıl Arnavutluk Ulusal Gıda Kurumu yetkilileriyle Türkiye ziyareti gerçekleştirdiklerini anımsatan TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Çetin, "Bu eğitim programı geçen seneki ziyaretin devamı. Gelecekte de işbirliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Umarım bu eğitim programı ihtiyaçları karşılamıştır" diye konuştu.

Türkiye'den gelen eğitmen Prof. Dr. Tarık Haluk Çelik ise eğitim programının son derece faydalı olduğunu ve devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim