• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Arda Güler'in performansı Avrupa'yı salladı

Arda Güler'in performansı Avrupa'yı salladı
Kasımpaşa maçında 68. dakikada oyuna girip attığı 2 gol ve sergilediği futbolla alkışlanan Fenerbahçe’nin 10 numarası Arda Güler, Avrupa’yı da salladı. Ünlü futbol istatistik sitesi, 17 yaşındaki yıldızın her 61.4 dakikada bir gol atmasını hayranlıkla karşıladı.

68. dakikada oyuna girip, attığı 2 şık gol ve sergilediği futbolla büyük beğeni kazanan Arda, Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı.

ARDA'YI MERCEK ALTINA ALDILAR

Ünlü futbol istatistik sitesinin hazırladığı verilerle 17 yaşındaki futbolcunun performansını masaya yatırdı. Arda’nın Süper Lig kariyerinde 307 dakika süre aldığı ve her 61.4 dakikada bir gol atma başarısı gösterdiğini okuyucularıyla paylaştı. Ayrıca toplamda 5 gol pası veren yetenekli yıldızın asist katkısı da hesaba katıldığında bir anda 50.1 dakikada bir direkt skor katkısı yapmış oluyor. Bir diğer futbolcu izleme ve istatistik sitesi, genç oyuncunun Kasımpaşa önündeki 22 dakikalık performansını mercek altına aldı. Arda’nın sadece 22 dakikada 2 gol, 10 pas, yüzde 70 isabetli pas, 2 şut, 2 başarılı dribling, 1 hava topu, 4 top kazanma rakamlarını paylaştı.

ARDA GÜLER-MESSİ BENZERLİĞİ GÜNDEM OLDU

UEFA’nın resmi hesaplarında da Arda Güler’in çalımları ve pozisyonlarıyla ilgili videolar yayınlandı. Öte yandan Arda’nın attığı ilk gol, Lionel Messi’nin Barcelona’da attığı bir gole benzetildi. Eurosport ve Alman basınında Arda Güler-Messi benzerliği konuşuldu. Birçok yabancı ve yerli sosyal medya hesaplarında da Arda’nın ve Messi’nin golleri yan yana verilerek aradaki benzerlik gösterildi. 

505 DAKİKA 5 GOL-5 ASİST

2021-22 sezonuyla beraber Fenerbahçe’de resmi maçlarda süre almaya başlayan Arda Güler, 20 karşılaşmada forma giydi.  Bu 20 karşılaşmanın sadece 3 tanesinde ilk 11’de yer alan Arda, toplamda 505 dakika sahada kaldı. Arda sırasıyla Vitor Pereira, İsmail Kartal ve Jorge Jesus gibi hocalar tarafından sahaya sürüldü. 505 dakikada 5 gol, 5 asist yapan 17 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe’nin Süper Lig tarihinde gol atan en genç futbolcusu oldu.  Arda Güler’in sarı-lacivertlilerle Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunuyor. 

İNGİLİZCE KONUŞTULAR

Karşılaşmanın ardından Arda Güler’i tebrik eden ilk isim teknik direktör Jorge Jesus ve yardımcı antrenör Joao da Deus oldu. Arda’ya o sırada bazı uyarılarda da bulunan Jorge Jesus, yardımcısı Joao da Deus aracılığıyla iletişim kurdu. Bu esnada Arda’nın hiçbir tercüman olmadan yardımcı antrenör Deus ile İngilizce konuştuğu görüldü.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim