• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Araplar turistler Ordu’ya gelmeye devam ediyor

Araplar turistler Ordu’ya gelmeye devam ediyor
Körfez ülkelerinden gelerek Ordu'yu gezen Arap turist sayısı, gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Körfez ülkelerinden gelerek Ordu'yu gezen Arap turist sayısı, gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'ne son yıllarda akın eden Arap turistler, Ordu'ya da rağbet gösteriyor. Körfez ülkelerinden Türkiye'ye gelip 3 yıldır yoğun olarak Ordu'yu ziyaret eden Arap turistler, özellikle yaz aylarında en fazla Kabadüz'e bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ile Aybastı'ya bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nı ziyaret ediyor. Denizin ve doğanın tadını çıkartan Arap turistler, Ordu'dan memnun bir şekilde ayrılıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Kültür Ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, havalimanı açıldığından itibaren ciddi oranda Ordu'nun yabancı turist almaya başladığını söyledi. Körfez ülkelerinden 2015 yılından itibaren düzenli olarak turist alındığını aktaran Müdür Uğur Toparlak, "Bugün de charter seferimiz ile El Kasım'dan bir uçağımız havalimanına iniş yaptı. Misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Bir hafta süre ile kalan misafirlerimiz daha sonra geri gidiyor ve yeni misafirleri karşılıyoruz. Ordu, ulaşım sorununu çözdükçe turist sayısını da arttırıyor" dedi.

Arap turistler en çok Ordu yaylalarını beğeniyor

Ordu'nun, tarihi ve doğal güzellikleriyle gezilip görülmesi gerektiğini dile getiren Toparlak, "Biz bu organizasyonların çoğalmasını, bölgenin turizm ile kalkınmasını umut ediyoruz. El Kasım'dan gelen misafirlerimizi burada en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Turistler, yaylalarımızı ve özellikle doğamız ile şelalelerimizi geziyorlar. Denizden de faydalanıyorlar, aileleriyle birlikte geliyorlar. Genelde ferdi gezilerden hoşlanıyorlar. Kalabalık aileler gelip, Aybastı, Çambaşı ve diğer yaylalarımızı gezerek bir hafta süre ile burada konaklayıp geri dönüyorlar" şeklinde konuştu.

Geçen yılın verilerine göre yüzde 7'lik artış var

İl Kültür Ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, 2017 yılında 55 bin yabancı turistin ağırlandığını belirterek, bu sayının her geçen gün arttığını kaydetti. Toparlak açıklamasını şöyle tamamladı:

"Geçen yıl bu tarihlere baktığımızda yaklaşık yüzde 7 civarında artış olduğunu görüyoruz. Turizm zaten adı üzerinde ilin ekonomisine son derece katkıda bulunuyor. Aynı zamanda ilin tanıtımını da yapıyorlar. Misafirlerimizin her birini birer elçi olarak görüyoruz. Gelen misafirler burayı çok beğeniyor, gittiklerinde Ordu'yu anlatıyorlar ve çevrelerindeki insanlar tekrara Ordu'ya geliyor. Dolayısı ile biz misafirlerimizi önemsiyoruz ve gerekli ihtimamı göstermemiz gerektiğine inanıyorum."

Öte yandan Ordu'da 2015, 2016 ve 2017 kayıtlarına göre, son 3 yılda Suudi Arabistan uyruklu 79 kişi 23 bağımsız parselden oluşan toplam 13 bin 643 metrekare gayrimenkul satın almış ve bu gayrimenkuller daha çok apartman dairesi şeklinde olmuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim