• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Apple'ın adını kullanarak iPhone 5S ile dolandırıyorlar

Apple'ın adını kullanarak iPhone 5S ile dolandırıyorlar
Yüksek fiyatları nedeniyle kullanıcıları farklı arayışlara iten iPhone'lar dolandırıcılar için de büyük bir fırsat. Bu anlamda Apple’ın adını kullanarak kullanıcılara 850 TL’ye iPhone 5S sattığını iddia eden bir web sitesi ‘bu kadar da olmaz’ dedirtiyor.

tr-applestore.com isimli bir alan adı satın alan ve Apple.com’un birebir tasarımını kopyalayan dolandırıcılar, bununla da yetinmiyor ve Türkiye’de piyasa fiyatı 2000 TL’yi bulan iPhone 5S’yi sadece 850 TL’ye sattığını iddia ediyor.

‘Hemen Satın Al’ butonuna tıklayan kullanıcılar üç farklı renkte ürün modeli seçebiliyor. Bunlar uzay grisi, gümüş renk ve altın sarısı… Ad ve soyad kısmına bilgilerini dolduran kullanıcılar daha sonra ödeme seçeneklerine geliyor ve hangi yolla ödeme yapacağına karar veriyor. Ancak ilginçtir ki artık hemen her online alışveriş sitesinin kullandığı kredi kartı ödeme sistemi bu sitede yer almıyor ve sadece banka havalesi veya PTT kargo ile ödeme yolları kullanıcıya tercih olarak bırakılıyor. 

Bu bilgileri dolduran kullanıcılar ise son olarak ‘Bilgilerimi Onaylıyorum’ linkine tıklayarak alışverişinizi tamamlıyorsunuz. Ardından ‘Seçtiğiniz iPhone 5S modeli müşteri hizmetlerimize iletilmiştir, size ne kısa sürede bilgi verilecektir’ ibaresiyle karşılaşıyorsunuz. Bu sayfanın sonundaki Apple / Türkiye – Mağaza imzası ise dikkatlerden kaçmıyor.

APPLE’IN ADINI DOĞRUDAN KULLANIP DOLANDIRIYORLAR
Önce sitede yer alan 08503036890 numaralı telefonu arıyoruz. Telefon açıldığında aşina olduğumuz ‘Görüşmeleriniz kalite standartları gereği kayıt altına alınmaktadır’ mesajını dinliyorsunuz. Ardından kendisini Apple müşteri temsilcisi olarak tanıtan kişi telefona cevap veriyor. 

Temsilciye ‘maaşımı ayın başında alıyorum, 850 TL’lik kampanya devam edecek mi’ şeklinde soru yönelttiğimizde ‘Hayır, elimizde çok az kaldı’ yanıtını alıyoruz. ‘Peki bu iPhone 5S’ler neden bu kadar ucuz?’ sorusuna ise ‘Promosyon ürün ve dağıtıyoruz’ cevabını alıyoruz. Telefonun 24 ay garantili olduğunu da söylemeyi ihmal etmeyen ‘temsilci’ ısrarlı sorularımız karşısında telefonu yüzümüze kapatmayı tercih ediyor.

APPLE TÜRKİYE’YE ŞİKAYET YAĞMURU
Son olarak Apple Türkiye’nin müşteri hizmetlerini arıyoruz. Daha temsilciye ‘tr-applestore’ ismini söyler söylemez ‘aman uzak durun’ yanıtını alıyoruz. Çünkü günlerdir kullanıcılar bu sitedeki fiyatlara inanamayıp Apple Türkiye’yi telefon yağmuruna tutuyor ve kafalarındaki soru işaretine yanıt aramaya çalışıyor. ‘Söz konusu site hiçbir şekilde Apple ile ilişkisi yoktur’ diyen Apple müşteri temsilcisi, bu tür sitelerin revaçta olduğunu ve bunlarla baş edemediklerini, çünkü bir site kapandığında başka bir sunucudan yeni bir site açıldığını söyledi.

40 YILLIK APPLE’A KARŞI 10 GÜNLÜK ‘SÖZDE APPLE
Sitenin alan adını sorguladığımızda 10 günlük bir site olduğunu ve 31 Ocak 2014 tarihinde açıldığını fark ediyoruz. 

APPLE YALNIZ DEĞİL
Elbette Apple bu konuda yalnız değil. Özellikle Samsung’un popüler akıllı telefonlarının adını kullanan dolandırıcılar piyasa fiyatının çok altına Galaxy S4 veya Galaxy Note 3 sattığını iddia ediyor ve bu konuda dikkatli davranmayan pek çok kullanıcı bu sahte sitelerin kurbanı olmaktan kurtulamıyor.

http://www.istanbulhaber.com
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim