• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Antalya’da yapılan organizasyon dünya tekvando gündeminde

Antalya’da yapılan organizasyon dünya tekvando gündeminde
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Antalya'nın iki hafta boyunca dünya tekvandosuna başkentlik yaptığını belirterek, "2020 Tokyo...

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Antalya'nın iki hafta boyunca dünya tekvandosuna başkentlik yaptığını belirterek, "2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda elde edilecek büyük başarıların ayak izlerini görmek bizleri mutlu etti" dedi.

Antalya, peş peşe düzenlenen organizasyonlarla tekvando sporunun kalbinin attığı yer haline geldi. Türkiye Tekvando Federasyonu'nun ev sahipliğinde 5-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 8'inci Dünya Para-Tekvando Şampiyonası, 4'üncü WT Başkanlık Kupası ve 6'ıncı Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvasıyla adeta Antalya'da tekvando şöleni yaşandı. Toplamda 7 bin dolayında katılımcının yer aldığı organizasyonlarda Türk sporcular elde ettikleri sonuçlarla büyük dikkat çekti.

Para-Tekvandoda dünya şampiyonu

Türkiye, Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda 7'si altın, 4'ü gümüş ve 7'si bronz olmak üzere toplam 18 madalya ile bayanlarda takım halinde dünya şampiyonu olurken, erkeklerde ise dünya 2'ncisi oldu.

WT Başkanlık Kupası'nda ise Türk tekvandocular 14'ü altın, 16'sı gümüş ve 24'ü bronz olmak üzere 54 madalya elde ederken, gençler ve yıldızlar kategorilerinde Avrupa şampiyonalarına toplam 45 ekstra kota kazandı.

6'ncı Uluslararası Türkiye Tekvando Turnuvası'nda ise Türk sporcular müsabaka dalında 19'u altın, 27'si gümüş ve 41'i bronz olmak üzere 87, pumsede ise 23'ü altın, 21'i gümüş ve 45'i bronz olmak üzere toplam 89 madalya kazandı. Türk sporcular, büyükler kategorisinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına yönelik önemli puanlar topladı.

"İddiamızı ortaya koyduk"

Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin, Türkiye'nin organizasyon düzenlemedeki başarısına vurgu yaparak, "İlk olarak Para-Tekvando'da katılım rekoru kırarak gerçekleştirdiğimiz dünya şampiyonasında bayanlarda takım olarak şampiyon, erkeklerde ise ikinci sırayı aldık. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları öncesinde iddiamızı ortaya koyduk. Biz büyük bir aileyiz. 4'üncü WT Başkanlık Kupasında ve 6. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvasıyla şölenimiz devam etti. Sporcularımız çok güçlü rakiplerinin arasında Avrupa şampiyonaları için 45 kota kazanırken aynı zamanda önemli olimpik puanlar elde etti. Bunlarla gurur duyduk. Sporcularımızın uluslararası tecrübesini de her geçen gün artırmış oluyor, onlara imkanlar sunuyoruz. Bu organizasyonlar ile hem sporcularımıza kendilerini ölçme imkanı sunduk ve hemde ülkemizin dünya ülkeleri arasında tarihi, turistik en doğal mekanlarını sunarak başarılı organizasyonu ile bir numara olduğunu gösterdik. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirleri ağırladık" diye konuştu.

"Devletin her kademesinden de destek görüyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere devletin her kademesinden de destek gördüklerini kaydeden Şahin, "Türk tekvandosu birlik ve beraberlik içinde başarısını sporcusundan antrenörüne varana kadar ülkemiz için gece gündüz devam ettiriyor. Hepsine teşekkür ediyorum. 2020 yılında Tokyo'da yapılacak Olimpiyatlar'da hep birlikte büyük başarılar hedefliyoruz. İstiklal Marşımızı dinletmek ve ay-yıldızlı şanlı bayrağımızı kürsülerde göndere çektirmek büyük hedefimiz. Tüm ekibimizle buna hazırlanıyor bunun için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim