• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Antalya trafik probleminin çözümü; hızlı ve konforlu toplu taşıma

Antalya trafik probleminin çözümü; hızlı ve konforlu toplu taşıma
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Başkanı Ümit Büyükeşmeli, Antalya'da ulaşımının şehrin sorunlar arasında ilk sırada yer aldığını...

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Başkanı Ümit Büyükeşmeli, Antalya'da ulaşımının şehrin sorunlar arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, her geçen yıl artan ulaşım problemin köklü bir çözüme kavuşturulmasını istedi. Büyükeşmeli, her 5 yılda bir kavşaklara kat çıkmanın bir çözüm olmadığını hatırlatarak, hızlı ve konforlu toplu ulaşımın sağlanması gerektiğini belirtti.

MMO Antalya Şubesi'nde bir toplantı düzenleyen Çağdaş Mühendisler Grubu, yıl sonu değerlendirmesi yaptı. MMO Antalya Şubesi Başkanı Büyükeşmeli, yaptığı açıklamada şehrin sorunlarına değindi. Ulaşım sorunun Antalya için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Büyükeşmeli, meslek odalarıyla da görüşülerek ulaşım mastır planının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini aktardı. Ulaşım mastır planının taviz verilmeden uygulanmasını isteyen Büyükeşmeli, "Ulaşım mastır planı tamamlanıncaya kadar Antalya'da, şu anda yapılan ulaşımla ilgili yatırımların, özellikle Çallı Kavşağının bekletilmesi ve ulaşım mastır planından çıkan sonuca göre bu kavşakta düzenleme yapılması güncel bir konudur." şeklinde konuştu.

Ulaşımın toplu taşımaya yönlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasıyla ilgili bilgiler veren Büyükeşmeli, hızlı ve konforlu toplu taşıma hizmetinin verilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. "Bu sağlandığı takdirde Antalya'da 1 araca 1 kişi yoğunluğuyla artan araç trafiğinin önüne geçilebilir. Antalya'da toplu ulaşım yaygınlaşmasa her 5 yılda bir kavşaklara bir kat eklememiz gerekecek. Böyle bir inşaat tarzı yok. Yani şu andaki kavşaklarda, Mevlana Kavşağı'nda, Çallı Kavşağı'nda inşallah en kısa zamanda bu hatadan dönülür. Eklenmesi düşünülen katların bir sınırı vardır. Dolayısıyla her yıl bir kat ekleyemeyeceğimize göre bu bir çözüm yolu değildir. Antalya'da çözüm yolu, hızlı ve konforlu toplu taşımadır." açıklamasında bulundu.

Büyükeşmeli, altyapı çalışmalarının da planlara uygun şekilde yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Bu şekilde yağmur suyu taşkınlarının önüne geçilebileceğini aktardı.

Hava kirliliği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Büyükeşmeli, "Hava kirliliğiyle ilgili çözüm önerilerini dönem dönem açıklıyoruz. Bu çözüm önerilerinin uygulanması sonucunda Antalya'da hava kirliliğinin azalacağı düşüncesindeyiz. Özellikle doğalgazın Antalya'da yaygınlaşmasıyla hava kirliliğinde önemli bir iyileşme olacağı yönünde doğalgaz kullanılmasını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Turizm şehri olan Antalya'da görüntü ve gürültü kirliliğinin önemli bir problem olduğunu belirten Büyükeşmeli, Antalya'da görüntü ve gürültü kirliliği bitene kadar bunu dile getireceklerinin altını çizdi. Büyükeşmeli, "Klima dış üniteleri, uydu antenleri, tabela karmaşası ve bunların getirdiği görüntü kirliliğinin önüne geçmek hepimizin görevi." dedi.

Asansör denetimleri ve bakımları konusunda da çalışmalar yaptıklarını aktaran Büyükeşmeli, Antalya'da can ve mal güvenliği açısından denetim ve çalışmalarının devam etmesi gerektiğini vurguladı. Büyükeşmeli, ayrıca LPG'li araçların sızdırmazlık denetimleri ve asansör denetimleri hakkında da bilgiler verdi. Otel ve fabrikaların basınçlı kapları ve diğer makinelerinin bakım ve kontrolünün yapıldığını ifade etti.

Büyükeşmeli, MMO Antalya Şubesi'nin Isparta ve Burdur'da kapsadığını belirterek, 2 bin 600 üyelerinin olduğunu söyledi. Bu üyelerden bin 400'ünün öğrenci olduğunu aktardı. Büyükeşmeli, MMO Antalya Şubesi 12. Genel Kurulu'nda yeniden aday olduğunu açıkladı.

Antalya trafik probleminin çözümü; hızlı ve konforlu toplu taşıma

Antalya trafik probleminin çözümü; hızlı ve konforlu toplu taşıma

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim