• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Annesinin ağladığı için yere fırlattığı çocuk öldü

Annesinin ağladığı için yere fırlattığı çocuk öldü
Konya'nın Akören İlçesi'nde eşinden ayrı yaşayan 33 yaşındaki Saniye Taşkın'ın, ağladığı için yere fırlattığı oğlu 2.5 yaşındaki Uğur Taşkın öldü.

Olaydan 4 gün önce de oğlunu yıkarken yere düşürdüğünü ve hastaneye götürmediğini itiraf eden Saniye Taşkın, sorgusundan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Seyfettin Taşkın ile 2.5 yıllık evli olan Saniye Taşkın, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik sonucu oğlu Uğur’u dünyaya getirdikten sonra, 1.5 yaşındaki kızı Fatmanur’u da yanına alıp, Akören İlçesi Tülce Mahallesi’ndeki ailesinin yanına yerleşti, orada yaşamaya başladı. Saniye Taşkın, iddiaya göre, 4 Eylül günü oğlu Uğur’u yıkarken düşürdü.

AĞLAYINCA YERE FIRLATTI

Ateşi çıkan oğlunu hastaneye götürmek yerine başını zeytinyağıyla ovalayıp, buz koyan Saniye Taşkın, bu olaydan 4 gün sonrada oğlu Uğur’u, uyutmak için kucağında salladığı sırada kızı Fatmanur, ağlamaya başladı. Bu sırada kucağındaki minik Uğur da ağlayınca, iki çocuğunun aynı anda ağlamasına sinirlenen anne Saniye Taşkın’ın, kucağındaki oğlunu yere fırlattığı öne sürüldü. Yine oğlunu hastaneye götürmeyen, 1 gün sonra minik Uğur’u yatağında hareketsiz bulan anne Taşkın, yakınlarıyla birlikte onu Akören Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak minik Uğur’un öldüğü anlaşıldı. Uğur’un, ölümünü şüpheli bulan doktorlar, durumu polise bildirdi.

KAFATASINDA 9 SANTİMETRE ÇATLAK 

Minik Uğur’un, geçirdiği beyin kanaması sonucu öldüğü, kafatasında yaklaşık 9 santimetre çatlak olduğu, beyninde çürümeler oluştuğu belirlendi. Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphe üzerine anne Saniye Taşkın’ı gözaltına aldı. Kızı Fatmanur da devlet koruması altına alınıp yuvaya yerleştirildi.

"AĞLAYINCA YERE FIRLATTIM" İTİRAFI 

Gözaltına alınan Saniye Taşkın sorgusunda, yıkarken oğlunu yere düşürdüğünü ve hastaneye götürmeyip, kendi yöntemleriyle tedavi ettiğini itiraf etti. Ayrıca ağladığı için de oğlu Uğur’u, yere fırlattığını itiraf eden anne Taşkın ifadesinde, "Geçtiğimiz hafta banyo yaptırırken oğlumu yere düşürdüm. Hastaneye gitmedim ve oğluma kendi bildiğim yöntemlerle baktım. Ateşi çıkınca buz tedavisi yaptım. Zaman zamanda başını zeytinyağıyla ovdum. Daha sonra Uğur kucağımdayken, kızım ağlamaya başladı. Sonra oğlumda ağladı. Bende dayanamayıp ’Yeter!’ diye bağırarak oğlumu yere fırlattım. Ertesi gün ise hareketsiz olduğunu fark edince hastaneye getirdim. Çok pişmanım." dedi.

SERBEST BIRAKILDI

Yapılan sorgulamanın ardından ’Kasten adam öldürme’ suçundan adliyeye sevk edilen anne Taşkın, Cumhuriyet Savcılığı tarafından da tutuklanma istemiyle mahkeme sevk edildi. Duruşmada ağlayan Taşkın, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim