• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Anne Ve Babalar Okullu Oldu

Anne Ve Babalar Okullu Oldu
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, anne ve babaların bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, anne ve babaların bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecek öz güvene sahip çocuklar yetiştirmeleri için "İyi Anne Baba Okulu" açıldı.

Karşıyaka Belediyesi ile Uğur Okulları, merakla beklenen İyi Anne Baba Okulu'nu hizmete açtı. İlk ders ise Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu'nda başladı. Okulun ilk dersine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı. Akpınar, Karşıyaka'nın aydın, eğitimli, ülkenin temel değerlerine sahip insanların yaşadığı bir kent olduğunu belirterek "Bilim, sanat, kültürden yana olan nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz. Gençler, özellikle dijital dünyada bizden çok ilerideler. Ebeveynler olarak kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Ben bu konuda bizimle iş birliği yapan Uğur Okulları'na ve Bahçeşehir Üniversitesi'ne teşekkür ederim. Temel sorunlarımızdan biri iletişimsizlik ve diyalogsuzluk. Bu sorunun önce aile içinde çözülmesi gerekiyor. Bu anlamda ailelere bir nebze katkımız olursa ne mutlu" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şirin Karadeniz'in "Dijital Çağda Ebeveynlik" dersi ile başlayan okula, anne babalar kadar, anneanne babaanne ve dedeler de ilgi gösterdi. Karadeniz, çocuklarını gerçek hayatta her türlü tehdit ve tehlikeden koruyan ailelerin, dijital ortamda aynı yaklaşımı sergileyememekten yakındığını belirterek "Ebeveynlerin dijital vatandaşlığı bilmeleri; çocuklarını dijital saldırı ve tehditlerden korumaları adına çok önemli. Anne babalar çocuklarının dijital bağımlı olduğunu düşünüyor ancak çocuk için dijital ortam bir yaşam biçimi. Sosyal yaşamla arasında denge kurmak için ailelerin çocukları ile planlama yapması, onları izlemesi ve dijital ortamda nasıl ve neye zaman harcadığını birlikte değerlendirmesi gerekiyor" diye konuştu.

"BİLİŞSEL PERFORMANS İÇİN KAHVALTI ŞART"

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Can Ergün, "Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam" dersinde, çocukluk çağını bitirip yetişkinliğe ilk adımlarını atan adelösanların beslenmelerini anlattı. Ergün, "Ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli konu, çocuklarının mutlaka kahvaltı yapmalarını sağlamaları. Bilişsel performans için kahvaltı şart. Ayrıca çocuk ve ergen beslenmesinde et, süt, tahıl ve sebze meyveden oluşan dört besin grubuna da yer verilmeli. Aileler çocuklarının beslenme alışkanlıklarını yakından izlemeli. Çünkü yemek bozukluklarının en sık görüldüğü yaş aralığı 13-17 yaş. Özellikle bu dönemde yetişkinliğe adım atan ergenlerin vücutlarında yaşanan değişimler beslenme tarzlarını etkiliyor" dedi.

Anne babaların çocuk yetiştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunmayı hedefleyen okul, "Aile İçi İletişim", "Ana Baba Tutumları", "Başarıyı Artırmada Ailenin Rolü" dersleri ile devam edecek. Derslerin tamamına katılan veliler, Bahçeşehir Üniversitesi sertifikası almaya hak kazanacak.

Anne Ve Babalar Okullu Oldu

Anne Ve Babalar Okullu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim